Comisia juridică dezbate ordonanţa privind interceptările

Senat
Senat

Comisia juridică a Senatului dezbate marţi proiectul de lege pentru aprobarea OUG 6/2016 privind unele măsuri pentru punerea în executare a mandatelor de supraveghere tehnică dispuse în procesul penal, după ce în urmă cu o săptămână aceste dezbateri au fost amânate din lipsă de cvorum.

 Comisiile juridică şi pentru constituţionalitate sunt sesizate pentru raport de către Biroul permanent în cazul acestei ordonanţe, în timp ce Comisiile de apărare, muncă şi drepturile omului, pentru aviz. Comisiile de apărare şi drepturile omului au acordat săptămâna trecută aviz favorabil acestei ordonanţe.

'Ordonanţa este o chestiune extrem de sensibilă, urmărită cu mare atenţie de opinia publică şi nu numai. Eu cred că Parlamentul trebuie să găsească soluţia cea mai bună, o îmbinare perfectă între nevoia de securitate, dar şi de respectare integrală a drepturilor şi libertăţilor fundamentale şi a garanţiilor acestora', afirma luni senatorul Ioan Chelaru, membru în Comisia juridică.

El a precizat că va fi aşteptat atât punctul de vedere al Comisiei de constituţionalitate referitor la această ordonanţă, dar şi opiniile liderilor grupurilor parlamentare după consultările de la Cotroceni.

'Nu ştim dacă se va da raport. Textul ordonanţei este deja funcţional. El este aplicabil. Anumite instituţii funcţionează şi îşi exercită prerogativele în baza acestei ordonanţe. O săptămână mai devreme sau mai târziu nu ştiu dacă mai contează foarte mult, deşi orice clipă de libertate este esenţială. Vom vedea cu ce vor veni şi liderii grupurilor parlamentare după consultările de la Cotroceni', arăta Chelaru. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel