Comisia Juridică a avizat arestarea lui Ioan Oltean. Ce spune deputatul

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor va înainta plenului raport de încuviinţare a cererii DNA de a arestării preventive a deputatului Ioan Oltean, decizia fiind luată cu 14 voturi 'pentru', 4 voturi 'împotrivă' şi 3 abţineri, a anunţat vicepreşedintele comisiei Ciprian Nica. 

Oltean a participat, miercuri, la şedinţa Comisiei juridice unde şi-a spus punctul de vedere. El şi-a consultat, în prima parte a zilei de miercuri, dosarul depus la Palatul Parlamentului.

Deputatul liberal a declarat că s-a prezentat la Comisia juridică pentru a-și justifica nevinovăția și pentru a-și apăra dreptul la libertate, adăugând că nu îl cunoaște pe denunțător și nu a luat bani de la omul de afaceri Mihai Rotaru.

"M-am prezentat în fața Comisiei juridice pentru a îmi apăra dreptul la libertate și pentru a îmi justifica nevinovăția. (...) Eu în fața comisiei am prezentat probele din care rezultă în mod cert nevinovăția mea și lipsa de susținere probabistică a denunțului. Nu am cerut să mă apere nimeni, dacă eu și avocații mei nu ne putem apăra, nimeni nu ne poate apăra, decât cel de sus", a afirmat Oltean, la finalul audierii din Comisia juridică.

El a adăugat că nu îl cunoaște pe denunțător și nu a luat bani de la Mihai Rotaru.

"Un lucru este esențial: nu am fost niciodată în localitatea Chitila și, drept consecință, nu am fost niciodată la biserica din Chitila. Nu l-am cunoscut niciodată pe denunțător, părintele Alexandrescu, dacă pot să îi spun părintele Alexandrescu. Nu am luat nici prin intermediari, nici prin altcineva bani de la Mihai Rotaru", a susținut Oltean.

Întrebat dacă ar fi o umilință pentru el să fie încarcerat, deputatul liberal a spus: "Mai mare umilință decât am suferit zilele acestea din cauza mass-media nu se poate suferi".

Procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a cerut sesizarea preşedintelui Camerei Deputaţilor pentru încuviinţarea arestării preventive a deputaţilor Ioan Oltean şi Cătălin Teodorescu, urmăriţi penal în dosarul despăgubirilor ANRP către omul de afaceri Mihai Rotaru.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel