Comisia Europeană vrea părerea oamenilor privind aprovizionarea cu alimente

Comisia Europeană a demarat o procedură de consultare la nivel european, ce are legătură cu modul în care lanţul de aprovizionare cu alimente din UE poate deveni mai echitabil.

Agricultorii, cetăţenii şi alte părţi interesate sunt invitaţi să îşi exprime opiniile cu privire la funcţionarea lanţului de aprovizionare cu alimente în cadrul unei consultări online deschise până pe 17 noiembrie.

Potrivit executivului comunitar, "există indicii că valoarea adaugată nu este distribuita în mod adecvat la toate nivelurile lanţului de aprovizionare cu alimente, în special din cauza diferenţelor în ceea ce priveşte puterea de negociere dintre operatorii mai mici şi, astfel, mai vulnerabili, în rândul cărora se numără agricultorii şi întreprinderile mici, şi partenerii lor comerciali care sunt mai puternici din punct de vedere economic şi foarte concentraţi".

"Pentru a remedia deficienţele din lanţul de aprovizionare cu alimente, am luat iniţiativa de a acţiona, în concordanţă cu sprijinul pe care Comisia îl acordă de mult timp agricultorilor europeni. Încurajez toţi cetăţenii, agricultorii şi părţile interesate din UE sa ne împărtăşească opiniile lor prin intermediul acestei consultări online", a declarat la rândul său comisarul european pentru Agricultură, Phil Hogan, notează Agerpres. Procedura de consultare se derulează prin intermediul unui chestionar online. În prezent, chestionarul este disponibil numai în limba engleză, însă, în scurt timp, va fi disponibil în toate limbile UE.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel