Comisia Europeană, site special pentru TURIŞTI

Europarlamentarul Corina Creţu a anunţat că la nivel european va fi lansat un site dedicat turiştilor. 

"Comisia Europeană a lansat platforma "Re-open EU" - un instrument online interactiv și gratuit, cu variantă și în limba română, care permite oricărui utilizator să acceseze informații în timp real cu privire la evoluțiile care ar putea afecta turismul în fiecare țară europeană.

Printre informațiile pe care le oferă "Re-open EU" se numără și detalii privind libertatea de mișcare în interiorul țării, tranzitarea țării, călătoria cu diferite mijloace de transport, posibilitatea de a beneficia de diferite servicii - cum sunt așa-numitele magazine neesențiale, cazări, restaurante, plaje, muzee, chiar servicii de îngrijire personală.", a scris Corina Creţu pe Facebook. 

"Un câştig pentru toţi cetăţenii europeni"

"Odată cu redeschiderea sezonului de vacanțe pe continentul european, informarea cu privire la evoluția pandemiei din fiecare țară este o condiție esențială pentru a reda cetățenilor încrederea că instituțiile europene, precum și toate statele membre, fac eforturile necesare pentru a evita răspândirea virusului.

Cred că, dincolo de utilitatea sa imediată, această platformă poate reprezenta și un instrument care să faciliteze schimbul de bune practici între diferite proiecte turistice.

Sper ca, în următoarea perioadă, să vedem mai multe astfel de inițative care să conecteze, la nivel european, și alte sectoare pe lângă cel al turismului, cum ar fi cel al IMM-urilor sau chiar al sănătății publice, astfel încât să putem găsi cele mai bune soluții pentru a trece cu bine peste această perioadă împreună, toate statele europene. Ar fi, fără îndoială, un câștig pentru toți cetățenii europeni.", a conchis europarlamentarul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel