Comisia Europeană: România trebuie să aplice corect normele privind permisele de şedere pentru resortisanţii din ţări terţe

[] []

25 iul 2019 / 16:41
Salveaza PDF Comentarii

Comisia Europeană (CE) a decis joi să trimită României o scrisoare suplimentară de punere în întârziere pentru aplicarea incorectă a dispoziţiilor privind respingerea cererilor de acordare a permiselor de şedere şi obligaţia de a justifica motivele de refuz în temeiul directivelor UE privind migraţia legală, potrivit unui comunicat al Executivului comunitar.

Directivele UE vizate sunt: Directiva privind rezidenţii pe termen lung (Directiva 2003/109/CE a Consiliului), Directiva privind reîntregirea familiei (Directiva 2003/86/CE a Consiliului), Directiva privind studenţii (Directiva 2004/114/CE a Consiliului), Directiva privind cercetătorii (Directiva 2005/71/CE a Consiliului), Directiva privind cartea albastră (Directiva 2009/50/CE a Consiliului) şi Directiva privind permisul unic (Directiva 2011/98/UE), informează Executivul comunitar.

Comisia a deschis o procedură de constatare a neîndeplinirii obligaţiilor prin transmiterea unei prime scrisori de punere în întârziere autorităţilor române în decembrie 2017.

România are în prezent la dispoziţie două luni pentru a răspunde argumentelor prezentate de Comisie. În caz contrar, Comisia poate decide să trimită un aviz motivat.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.23