Comisia Europeană: România trebuie să aplice corect normele privind permisele de şedere pentru resortisanţii din ţări terţe

Comisia Europeană (CE) a decis joi să trimită României o scrisoare suplimentară de punere în întârziere pentru aplicarea incorectă a dispoziţiilor privind respingerea cererilor de acordare a permiselor de şedere şi obligaţia de a justifica motivele de refuz în temeiul directivelor UE privind migraţia legală, potrivit unui comunicat al Executivului comunitar.

Directivele UE vizate sunt: Directiva privind rezidenţii pe termen lung (Directiva 2003/109/CE a Consiliului), Directiva privind reîntregirea familiei (Directiva 2003/86/CE a Consiliului), Directiva privind studenţii (Directiva 2004/114/CE a Consiliului), Directiva privind cercetătorii (Directiva 2005/71/CE a Consiliului), Directiva privind cartea albastră (Directiva 2009/50/CE a Consiliului) şi Directiva privind permisul unic (Directiva 2011/98/UE), informează Executivul comunitar.

Comisia a deschis o procedură de constatare a neîndeplinirii obligaţiilor prin transmiterea unei prime scrisori de punere în întârziere autorităţilor române în decembrie 2017.

România are în prezent la dispoziţie două luni pentru a răspunde argumentelor prezentate de Comisie. În caz contrar, Comisia poate decide să trimită un aviz motivat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel