Comisia Europeană: "România a încălcat normele europene în materie de achiziţii publice"

Achizitii publice
Achizitii publice

Pedelistul Liviu Negoiță, edilul de la Sectorul 3, este acuzat de către Comisia Europeană de o fraudă de 110 milioane de euro. Comisia Europeană  a constatat că România a încălcat normele UE în materie de achiziţii publice în cadrul unui contract de 110 milioane de euro atribuit de Primăria Sectorului 3 a municipiului Bucureşti. În acest sens, Comisia recomandă României să respecte normele UE, în caz contrar ar putea sesiza Curtea de Justiţie a Uniunii Europene.

Potrivit CE, contractul, în valoare de aproximativ 110 milioane de euro, a fost atribuit sub forma unui acord-cadru cu o durată de patru ani. Primăria Sectorului 3 nu a acordat candidaţilor un termen suficient pentru pregătirea ofertelor, scrie realitatea.net.

"Mai mult, Primăria Sectorului 3 a modificat în cursul procedurii anumite elemente obligatorii din anunţul de participare, printre care criteriile de selecţie, fără a proceda la publicarea modificărilor în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene (JOUE), acestea fiind comunicate numai la nivel naţional", precizează CE.

Comisia estimează şi că Primăria nu a putut efectua o evaluare obiectivă a ofertelor. "Acordul-cadru a fost atribuit unui candidat a cărui ofertă conţinea numeroase nereguli în ceea ce privește preţurile şi termenele propuse", a menţionat Comisia.

CE consideră că România a încălcat normele europene în materie de achiziţii publice.

În cazul în care România nu ia măsurile necesare pentru a se conforma normelor UE aplicabile în materie de achiziţii publice în termen de două luni, Comisia va putea sesiza Curtea de Justiţie a Uniunii Europene.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel