CE poate revizui bugetele naționale și cere mai multă austeritate

rehn si barroso
rehn si barroso

Comisia Europeană își exersează noile puteri care îi permit să revizuiască, pentru prima dată, bugetele naționale ale statelor membre. Executivul european poate să facă anumite solicitări cu privire la banii pe care îi are de cheltuit o țară înaintea votului din Parlament al statului respectiv. Spania și Italia sunt primele țări care nemulțumesc CE din cauza bugetului lor, iar Comisia lui Jose Manuel Barroso le avertizează că trebuie să împingă spre mai multă austeritate.

"Pentru că într-o uniune monetară și economică bugetele naționale au un impact dincolo de granițele interne, statele membre au împuternicit Comisia cu această responsabilitate", a spus, vineri, Olli Rehn, vicepreședintele CE.

"Prin urmare, mă aștept ca recomandările noastre să fie luate în considerare de decidenții statelor", a punctat el, citat de The Daily Telegraph.

Cea mai mare economie a Europei, Germania, care a înregistrat anul acesta un excedent de 7% pe export, a fost mustrată pentru nerespectarea recomandărilor privind ajutarea zonei euro prin stimularea cererii interne și a importului.

Comisia Europeană ignoră unele voce care se arată îngrijorate de faptul că politica de austeritate omoară creșterea economică și spune că "o mai puternică consolidare în zona euro este necesară".

CE a revizuit pentru prima dată planul de buget al statelor membre, înainte ca acestea să voteze proiectul în Parlamentele naționale, un semnal al reformei de centralizare care se încearcă la nivelul Uniunii Europene.

Pe lângă Italia, Spania și Franța, Executivul UE le-a transmis Maltei, Finlandei și Luxemburgului că trebuie să-și refacă bugetele pentru 2014 astfel încât acestea să atingă țintele zonei euro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel