Comisia Europeană nu prelungește măsurile de sprijin pentru energie. Adrian Negrescu, avertisment: Ne vom trezi la iarnă cu o criză energetică spectaculoasă

Comisia Europeană nu prelungește măsurile de sprijin pentru energie. Adrian Negrescu: Știți ce va însemna asta pentru populație? / Foto: Pixabay
Comisia Europeană nu prelungește măsurile de sprijin pentru energie. Adrian Negrescu: Știți ce va însemna asta pentru populație? / Foto: Pixabay

Economistul Adrian Negrescu a explicat ce va însemna pentru români faptul că măsurile de sprijin pentru energie nu vor fi prelungite.

Adrian Negrescu a fost întrebat la Realitatea Plus care este sarcina viitorului Guvern, dacă săptămâna viitoare se va produce totuși rotativa anunțată. Economistul  a explicat că noul Executiv ar trebui să vină cu niște planuri concrete în domeniul economic. În plus, acesta a explicat și ce va însemna pentru populație faptul că măsurile de sprijin pentru energie nu vor fi prelungite de către Comisia Europeană.

"În primul rând, să vină cu niște planuri concrete în domeniul economic, mai ales în zona de energie, pentru că mai avem puțin și vine iarna. Să nu uităm că urmează anotimpul rece în care prețurile la energie și gaze vor exploda. Și ați dat o știre mai devreme cum că Uniunea Europeană va renunța la subvențiile acordate pentru energie.

Știți ce va însemna asta pentru populație? Cheltuieli mai mari cu întreținerea cu gazele, cu tot ceea ce înseamnă cheltuieli pentru încălzirea casei. Toate chestiile astea trebuie rezolvate din această vară. Dacă autoritățile nu vor include în planul de guvernare niște măsuri complete pentru a repune pe linia de plutire acest sistem energetic, ne vom trezi la iarnă într-o criză energetică spectaculoasă, ca să nu zicem de altă natură, pentru că noi am avut noroc în această iarnă că am avut o iarnă blândă, dar, asta nu înseamnă că iarna viitoare va fi la fel", a declarat Adrian Negrescu.

Măsurile de sprijin pentru energie nu vor fi prelungite, a anunțat Comisia Europeană

Măsurile de sprijin pentru energie nu vor fi prelungite, a anunțat luni Comisia Europeană (CE), transmite Agerpres. Acesta au fost introduse anul trecut și au fost destinate pentru a contracara impactul preţurilor crescute, după ce invadarea Ucrainei de către Rusia a dus la explozia preţurilor la petrol şi gaze, transmite Reuters.

Măsurile au contribuit la calmarea pieţelor de energie din Europa, a informat Comisia Europeană.

"Comisia Europeană confirmă că nu va propune o prelungire a acestor măsuri de criză" - printre acestea aflându-se măsuri de reducere a cererii de energie electrică, plafoane de venituri pentru centralele electrice şi reguli de stabilire a preţurilor cu amănuntul, a precizat Bruxelles-ul.

Preţurile la electricitate au scăzut acum la mai puţin de 80 euro/MWh, în timp ce preţul gazelor s-a stabilizat, astfel încât majorarea preţurilor energiei electrice din 2022 este considerată "mai puţin probabilă să aibă loc în următoarea iarnă", susţine CE.

De asemenea, unele aspecte ale măsurilor de sprijin pentru preţurile la energie sunt incluse în propunerile Comisiei Europene pe termen mai lung de ajustări structurale ale pieţei de electricitate. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel