Comisia Europeană insistă pe creșterea vârstei de pensionare

Comisia Europeană a reiterat, marţi, cererea adresată statelor membre ale UE de a  creşte vârsta de pensionare ca urmare a creşterii speranţei de viaţă a populaţiei europene, relatează agenţia EFE.

"Comisia Europeană a publicat în luna februarie 2012 un document despre pensii, în care se solicita tuturor statelor să ajusteze vârsta de pensionare în concordanţă cu speranţa de viaţă", a reamintit Jonathan Todd, purtătorul de cuvânt al comisarului european pentru ocuparea forţei de muncă şi afaceri sociale.

"Având în vedere creşterea speranţei de viaţă şi problemele pe care îmbătrânirea populaţiei le poate provoca în chestiuni precum capacitatea sistemului de pensii de a face faţă unei creşteri a numărului celor aflaţi în plată, Comisia Europeană crede că toate ţările trebuie să ia măsuri pentru a creşte vârsta de pensionare odată cu speranţa de viaţă", a adăugat oficialul comunitar.

El a precizat că "aceasta este poziţia" Comisiei Europene după ce i s-a cerut părerea cu privire la un proiect de lege propus de guvernul german, ce prevedere creşterea vârstei de pensionare la 63 de ani, după 45 de ani de cotizare, relatează Agerpres.

Pe de altă parte, Comisia a refuzat să comenteze planul de reducere drastică a cheltuielilor publice anunţat săptămâna trecută de guvernul francez, care prevede îngheţarea salariilor bugetarilor, a pensiilor şi ajutoarelor sociale.

Citește și: Veste bună pentru pensionari. Sute de mii de pensii CRESC

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel