Comisia Europeană, atac la Google. Ce se va întâmpla cu platforma de căutare

Comisia Europeană impune Google o amendă de 1,49 miliarde de euro.

Comisia Europeană amendează Google cu 1,49 miliarde de euro (1,69 miliarde de dolari) pentru că a încălcat reglementările privind concurenţa în Uniunea Europeană prin practicile sale în domeniul reclamelor, transmit DPA şi Reuters. Google este acuzat că a abuzat de poziţia sa dominantă pe piaţă cu serviciul AdSense, deoarece a diminuat posibilităţile de alegere, împiedicând site-urile terţe să obţină anunţuri publicitare generate de motoarele de căutare ale concurenţilor Google.

'Astăzi, Comisia a amendat Google cu 1,49 miliarde de euro pentru utilizarea abuzivă ilegală a poziţiei sale dominante pe piaţa serviciilor de intermediere în materie de anunţuri publicitare asociate cu căutările online. Google şi-a consolidat poziţia dominantă în materie de anunţuri publicitare asociate cu căutările online şi s-a protejat împotriva presiunii concurenţiale, prin impunerea unor restricţii contractuale anticoncurenţiale pe site-urile internet ale terţilor. Acest lucru este ilegal din punctul de vedere al normelor antitrust ale Uniunii Europene. Comportamentul abuziv a durat peste zece ani şi a împiedicat alte societăţi să concureze pe baza meritelor şi să inoveze. În acelaşi timp, acest comportament a împiedicat consumatorii să se bucure de avantajele concurenţei', a declarat comisarul european responsabil cu politica în domeniul concurenţei, Margrethe Vestager.

Citește și: Referendum Justiție, 26 mai. Tăriceanu: Da, e OK! Recomandarea Comisiei Europene

Practicile incorecte au durat mai mult de un deceniu, astfel încât alte companii nu au putut concura pe baza propriilor lor merite, a adăugat oficialul european. Este a treia amendă din ultimii doi ani primită de Google. Anul trecut, Comisia Europeană a amendat Google cu o sumă record, de 4,34 miliarde de euro, pentru practici ilegale legate de dispozitivele mobile Android, având drept scop consolidarea poziţiei dominante a motorului de căutare Google. În 2017, Comisia Europeană a amendat Google cu 2,42 miliarde de euro pentru abuz de poziţie dominantă şi promovarea propriului serviciu de cumpărături în defavoarea concurenţei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel