Comisia Europeană, anunț după referendumul din Ungaria

Comisia Europeana
Comisia Europeana

Comisia Europeană a dat asigurări luni că "respectă voința democratică" a tuturor ungurilor, fie că au votat, fie că nu au votat la referendumul de duminică pe tema cotelor de refugiați stabilite de Uniunea Europeană care nu a putut fi validat, deoarece pragul de participare la vot de 50% nu a fost întrunit, transmite EFE, potrivit Agerpres.

'Dacă (referendumul) ar fi fost valid din punct de vedere legal, am fi spus că am luat notă. Dat fiind că este nul, putem spune că am luat notă în legătură cu această situație. Respectăm voința democratică a ungurilor care au votat și a celor care nu au votat', a declarat purtătorul de cuvânt a executivului european, Margaritis Schinas.

În timpul conferinței de presă zilnice a Comisiei Europene, Schinas a refuzat să se pronunțe cu privire la comentariile făcute de premierul ungar Viktor Orban, care a spus că, indiferent de faptul că votul a fost invalidat, consecințele sale legale vor fi puse în aplicare, în condițiile în care 98% dintre cei care au votat la referendum s-au pronunțat împotriva cotelor de refugiați stabilite de UE. 'Nu dorim să comentăm anunțuri, credem că îi revine guvernului ungar să decidă cum gestionează rezultatul referendumului', a insistat Schinas.

Citește și: Rezultate referendum: Ungaria respinge cotele de refugiaţi

Purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene a mai spus că nu are cunoștință de vreun 'contact specific' post-referendum între Orban și președintele executivului european, Jean-Claude Juncker. Totuși, Schinas a insistat că 'ușa lui Juncker este mereu deschisă pentru colegii săi, șefi de stat și de guvern'.

În ceea ce privește efectul pe care l-ar putea avea referendumul asupra politicilor de migrație, Schinas a amintit că 'referendumul se referea la decizii care urmau să fie luate'. 'Procesul de decizie acceptat de toate statele membre și inclus în tratate continuă să fie același. Ceea ce este parte a legislației comunitare continuă să fie o obligație', a subliniat Schinas.

[citeste si] 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel