Comisia de la Veneția critică schimbarea Avocatului Poporului, Renate Weber- DOCUMENT devastator

Comisia de la Veneția a trimis scrisori către Ludovic Orban și către Anca Dragu. 

Comisia de la Veneția critică revocarea Avocatului Poporului din funcție și se cer explicații cu privire la motivele juridice care au stat la baza demiterii Renatei Weber, relatează Antena 3. 

Ludovic Orban și Anca Dragu au primit scrisori din partea Comisiei de la Veneția prin care li se cer explicații. 

Comisia de la Veneția spune în scrisoare că a fost o bună practică să fie dezbătute rapoartele de activitate ale acestei instituții, dar este criticat modul în care s-a ajuns la revocarea Avocatului Poporului din funcție. 

Ce spune legea?

Comisia de la Veneția face precizări în aceste scrisori cu privire la ceea ce conține legea și pentru ce ar trebui schimbat din funcție Avocatul Poporului. Comisia mai spune că trebuie să se identifice o culpă, o conduită necorespunzătoare sau incapacitatea de a-și exercita funcția. 

La finalul acestei scrisori, Comisia de la Veneția le cere celor doi președinți ai Parlamentului explicații cu privire la motivele care au stat la baza revocării Renatei Weber din funcția de Avocat al Poporului, mai ales că o majoritate parlamentară a luat această decizie de revocare, iar această majoritate trebuie să fie egală sau mai mare decât majoritatea parlamentară care a numit Avocatul Poporului în funcție, ceea ce nu s-a întâmplat. 

Iată scrisoarea oficială: 

2. -imagine fara descriere- (whatsapp-image-2021-06-23-at-10-49-03_92964200.jpg)

Renate Weber, revocată din funcție

Vă reamintim că Renate Weber a fost revocată, săptămâna trecută miercuri, din funcția de Avocat al Poporului, după ce plenul Parlamentului a aprobat sesizarea formulată de PNL, USR PLUS și UDMR.

”În urma dezbaterii cererii de revocare, membrii Comisiilor juridice au constatat că sunt îndeplinite condițiile legii pentru a supune plenului Parlamentului revocarea din funcție a doamnei Renate Weber, Avocat al Poporului. În ședința de astăzi, din 16 iunie, s-a hotărât cu majoritate de voturi a deputaților și senatorilor prezenți, să adopte raportul comun pentru revocarea doamnei Renate Weber, Avocat al Poporului”, a spus Iulia Scântei, în plenul reunit unde se dezbate proiectul de hotărâre privind revocarea Renatei Weber din funcţia de Avocat al Poporului.

După aceste declarații, au fost atât huiduieli, cât și aplauze. În favoarea revocării, au votat 247 de parlamentari, 32 împotrivă, iar unul nu a votat.

CITEȘTE ȘI: Revocare Renate Weber. PSD a atacat la CCR

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel