Comisia de la Veneția, raport. Tudorel Toader, mesajul dimineții

Tudorel Toader
Tudorel Toader

Tudorel Toader, ministrul Justiției, a spus luni, 16 iulie, că raportul Comisiei de la Veneția este unul intermediar.

"Este vorba despre un raport intermediar, ceea ce înseamnă că dânșii – până în toamnă, până la sesiunea din octombrie probabil - îl vor definitiva, probabil chiar și completa", a zis ministrul Justiției, luni dimineață.

"Eu vă spuneam să ne recunoaștem, să ne respectăm competențele, ceea ce înseamnă că cele trei Legi ale justiției au constituit inițiativă parlamentară, răspunsul cel mai adevcat și cel mai motivat îl primiți fie de la inițiatorii celor trei obiecte de lege, fie de la membrii comisiei care le-au adoptat și supus ulterior dezbaterii parlamentare", a mai spus Tudorel Toader jurnaliștilor luni dimineață.

Ministrul Justiţiei a mai declarat luni că, dacă va fi solicitat, Ministerul Justiţiei va contribui la formularea unui punct de vedere oficial ce va fi transmis Comisiei de la Veneţia. "În spaţiul public, s-a afirmat faptul că România va formula un punct de vedere oficial pe care îl va transmite Comisiei de la Veneţia, înainte de definitivarea formei finale. În măsura în care Ministerul Justiţiei va fi solicitat în definitivarea, formularea, până la urmă, a acelui punct de vedere al României, evident că vom contribui şi noi. Prin urmare, până la momentul acela, şi este un lucru pe care eu îl repet, dacă un sau unii politicieni au exprimat un punct de vedere sau altul eu, ca ministru al Justiţiei, nu sunt cel care trebuie să comenteze comentariile altora", a spus Toader la sediul Ministerul Justiției.

Prima reacție

Ministrul Justiţiei a avut sâmbătă o primă reacţie la raportul preliminar publicat recent de Comisia de la Veneţia, raport ce critică în termeni duri modificările legislative aduse Legilor justiţiei. Ministrul a transmis că a solicitat opinia Comisiei, dar că Parlamentul "a dezbătut şi adoptat" forma actuală a acestor modificări.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel