„Comisia de la 22 iulie“ va trage învăţămintele care se impun din atacurile din Norvegia

atac cu bomba norvegia
atac cu bomba norvegia

Norvegia va înfiinţa o comisie independentă pentru a trage învăţămintele care se impun după atacurile de la Oslo şi din insula Utoya, a anunţat miercuri premierul Jens Stoltenberg, pe fondul criticilor asupra modului în care poliţia a reacţionat la masacrul de vineri, relatează AFP.

Obiectivul acestei comisii, numită „Comisia de la 22 iulie“, va fi de a „cartografia ceea ce a funcţionat şi ceea ce a funcţionat mai puţin bine“, a declarat premierul într-un briefing de presă susţinut după o întâlnire cu liderii de partide.

„Este important să înţelegem toate aspectele acestui atac pentru a trage învăţăminte din ceea ce s-a întâmplat', a adăugat el, subliniind că că nu este vorba despre o 'comisie de anchetă“. Şeful guvernului a menţionat că această comisie îi va raporta lui personal concluziile la care a ajuns.

O comemorare naţională a celor 76 de persoane care au murit în atacurile de vineri va avea loc la o dată încă neanunţată, a mai spus el.

De asemenea, guvernul va acorda sprijin financiar familiilor victimelor pentru a acoperi cheltuielile de înmormântare, a precizat Stoltenberg.

Cele trei decizii au fost luate în unanimitate de partide, a subliniat premierul.

Acesta a declarat anterior că ţara „nu se va lăsa intimidată“. Autorităţile norvegiene au anunţat miercuri crearea a o sută de posturi de poliţişti şi revizuirea măsurilor de securitate după atacuri.

Citeşte şi:

Germania nu exclude posibilitatea producerii unor atacuri inspirate de atentatele din Norvegia

Manifestul ucigaşului din Norvegia: Război civil european şi interzicerea musulmanilor

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel