Coronavirus - COVID 19
România în stare de urgență
-
confirmate
-
vindecate
-
decese
Sună-ne (Luni - Vineri, 09:00 - 18:00) sau scrie-ne la numărul 0772.264.642
sau la adresa de e-mail [email protected]

Comisia de Etică a UB: Lucrarea lui Ponta este plagiată

DCNews Team / 20 iul 2012 / 12:18
ponta
ponta

 Comisia de Etică a Universităţii Bucureşti a constatat că lucrarea de doctorat a lui Victor Ponta este plagiată. Decizia Comisiei de Etică a UB vine la o zi după ce Consiliul Național de Etică a decis că Ponta nu a plagiat.

Potrivit Comisiei  de Etică a Universităţii Bucureşti, premierul Victor Ponta a copiat 68 de blocuri de text fără să citeze sursa. Fragmentele copiate variază ca mărime de la 7-8 rânduri la 10 pagini şi sunt concentrate în principal în capitolele 1 şi 3 ale tezei de doctorat.

 "Este un plagiat fără cuvinte, fără idei, prin traducerea şi preluarea judecăţilor de valoare" , a constatat Comisia Universităţii Bucureşti. De asemenea, profesorii din Comisie au mai stabilit că Victor Ponta cunoştea bunele practici de redactare a unei teze de doctorat în 2003, însă le-a încălcat.

Totuși, în acest caz, Comisia de Etică de la UB nu l-a chemat pe Victor Ponta la audieri, Comisia făcând doar o apreciere, fără a putea da un verdict.

 Victor Ponta a copiat 115 pagini din cele 303 ale lucrării sale de doctorat.

De asemenea, trebuie menționat că potrivit   legii adoptate de Funeriu, singura comisie abilitată să se pronunțe e cea de la ANCS, de la Minister - Consiliul Național de Etică.

În cazul presupusului plagiat al lui Victor Ponta, decizia finală va aparține Consiliului Național de Etică, care a hotărât că lucrarea de doctorat a premierului nu este plagiată. Raportul CNE trebuie avizat de Comisia Juridică din cadrul Ministerului Educației, după

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


dcn.n-nxt.22