Comisia de Etică a UB: Lucrarea lui Ponta este plagiată

ponta
ponta

 Comisia de Etică a Universităţii Bucureşti a constatat că lucrarea de doctorat a lui Victor Ponta este plagiată. Decizia Comisiei de Etică a UB vine la o zi după ce Consiliul Național de Etică a decis că Ponta nu a plagiat.

Potrivit Comisiei  de Etică a Universităţii Bucureşti, premierul Victor Ponta a copiat 68 de blocuri de text fără să citeze sursa. Fragmentele copiate variază ca mărime de la 7-8 rânduri la 10 pagini şi sunt concentrate în principal în capitolele 1 şi 3 ale tezei de doctorat.

 "Este un plagiat fără cuvinte, fără idei, prin traducerea şi preluarea judecăţilor de valoare" , a constatat Comisia Universităţii Bucureşti. De asemenea, profesorii din Comisie au mai stabilit că Victor Ponta cunoştea bunele practici de redactare a unei teze de doctorat în 2003, însă le-a încălcat.

Totuși, în acest caz, Comisia de Etică de la UB nu l-a chemat pe Victor Ponta la audieri, Comisia făcând doar o apreciere, fără a putea da un verdict.

 Victor Ponta a copiat 115 pagini din cele 303 ale lucrării sale de doctorat.

De asemenea, trebuie menționat că potrivit   legii adoptate de Funeriu, singura comisie abilitată să se pronunțe e cea de la ANCS, de la Minister - Consiliul Național de Etică.

În cazul presupusului plagiat al lui Victor Ponta, decizia finală va aparține Consiliului Național de Etică, care a hotărât că lucrarea de doctorat a premierului nu este plagiată. Raportul CNE trebuie avizat de Comisia Juridică din cadrul Ministerului Educației, după

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel