Comisarul UE pentru afaceri interne vine în România, în contextul crizei din Ucraina. Va merge la vama Siret

Facebook Ylva Johansson
Facebook Ylva Johansson

Ylva Johansson, comisarul UE pentru afaceri interne, va efectua o vizită în România luni, 28 februarie.

Comisarul european Ylva Johansson, responsabil pentru afaceri interne, va efectua luni o vizită la Suceava şi la Bucureşti, urmând să aibă întrevederi cu preşedintele Klaus Iohannis, premierul Nicolae Ciucă şi ministrul de Interne, Lucian Bode.

Potrivit Reprezentanţei Comisiei Europene la Bucureşti, înaltul oficial european va vizita şi tabăra mobilă de asistenţă umanitară din zona PTF Siret şi va susţine declaraţii de presă la Punctul de Trecere a Frontierei Siret.

La Bucureşti, comisarul european va efectua inclusiv o vizită la Centrul Operaţional de Coordonare al Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră, urmată de o conferinţă de presă.

În cadrul vizitei sale, comisarul Ylva Johansson va participa şi la o masă rotundă cu reprezentanţi ai societăţii civile. Vizita oficialului european se va concentra pe situaţia de la graniţa cu Ucraina, precizează sursa citată.

Uniunea Europeană trebuie să se pregătească pentru sosirea a milioane de refugiaţi ucraineni în blocul comunitar, a afirmat comisarul UE într-o declaraţie susţinută duminică, scrie Agerpres.

"Cred că trebuie să ne pregătim pentru milioane de refugiaţi", a afirmat Ylva Johansson în faţa presei la Bruxelles, adăugând că se pronunţă în favoarea activării directivei UE de protecţie temporară pentru a oferi adăpost acelor persoane care vin în Uniunea Europeană. 

Pentru Ucraina, următoarele 24 de ore vor fi "cruciale"

Volodimir Zelenski a afirmat că Boris Johnson a acceptat "noi acţiuni comune pentru contracararea agresorului". "Următoarele 24 de ore vor fi cruciale pentru Ucraina", a subliniat Zelenski, potrivit postului BBC News şi site-ului ChronicleLive.co.uk.

Guvernul de la Londra a confirmat că premierul Boris Johnson i-a transmis lui Volodimir Zelenski intenţia sa de a face "tot posibilul" pentru a facilita transferul de armament armatei ucrainene. "Premierul britanic a lăudat curajul cetăţenilor ucraineni în contextul invaziei ruse şi spiritul de lider demonstrat de preşedintele Zelenski în faţa unor astfel de ostilităţi. Rezistenţa poporului ucrainean a fost eroică", a declarat un purtător de cuvânt al Downing Street, scrie Mediafax.

Luni ar urma să înceapă negocierile între Kiev şi Moscova în sensul unui eventual armistiţiu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel