Comisarul european Johannes Hahn va întreprinde o vizită în Republica Moldova

Consilierul european Johannes Hahn
Consilierul european Johannes Hahn

Comisarul Uniunii Europene (UE) pentru politică de vecinătate şi extindere, Johannes Hahn, va întreprinde săptămâna viitoare o scurtă vizită în Republica Moldova, informează Radio Chişinău şi Deschide.md. 

Informaţia a fost confirmată de şeful de cabinet al comisarului european, Michael Karnitschnig. "Pot să confirm că, luni, 3 iunie, comisarul Hahn se va afla în Republica Moldova pentru o scurtă vizită şi întâlniri cu lideri politici', se arată în răspunsul oferit pentru Deschide.md de Michael Karnitschnig. 

Preşedintele Igor Dodon a anunţat miercuri, pe pagina sa de Facebook, că şi reprezentantul special al preşedintelui Federaţiei Ruse pentru dezvoltarea relaţiilor comerciale şi economice cu Republica Moldova, vicepremierul rus Dmitri Kozak, va veni la începutul săptămânii viitoare la Chişinău. 

Dmitri Kozak, autorul aşa-numitului 'plan Kozak' privind federalizarea Republicii Moldova, a fost numit în funcţia pe care o deţine în prezent în iulie 2018. În ianuarie, Igor Dodon a avut o întrevedere la Moscova cu Dmitri Kozak, în cadrul căreia au discutat despre relaţiile economice şi comerciale dintre Republica Moldova şi Rusia, dar şi despre problema transnistreană, notează în acest context Radio Chişinău.

Vezi și: Chişinăul semnalează prezenţa echipamentelor şi trupelor Tiraspolului în apropiere de Zona de securitate cu Transnistria

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel