Comisarul european desemnat Thierry Breton şi-a vândut acţiunile deţinute la grupul Atos

Comisarul european desemnat din partea Franţei, Thierry Breton, care a condus gigantul tehnologic Atos până la finalul lunii octombrie, şi-a vândut acţiunile deţinute la compania sa pentru a evita un eventual conflict de interese, a declarat vineri Eric Mamer, purtător de cuvânt al viitoarei Comisii Europene, transmite dpa, scrie Agerpres.

Breton a luat iniţiativa şi a dorit să fie radical în a evita orice potenţial conflict de interese, a spus Mamer, purtătorul de cuvânt al preşedintelui ales al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Breton (64 de ani) a fost ministru al economiei în perioada 2005-2007, în timpul mandatului preşedintelui Jacques Chirac. De formaţie inginer, între anii 2002 şi 2005 el a condus compania France Telecom.

Thierry Breton a fost desemnat pentru postul de comisar european pentru piaţă internă după ce propunerea iniţială făcută de Paris, Sylvie Goulard, a fost respinsă de eurodeputaţi.

El va fi audiat în data de 14 noiembrie în Comisia de industrie, cercetare şi energie a Parlamentului European (ITRE). Votul în plenul Parlamentului European, la Strasbourg, pentru noua Comisie Europeană este programat pentru 27 noiembrie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel