Comisarul european D. Avramopoulos: România va deveni membră a spațiului Schengen

Comisarul european pentru migraţie și afaceri interne, Dimitris Avramopoulos, a declarat că România nu este departe de momentul aderării la spațiul Schengen.

„Aș dori să transmit un mesaj clar prietenilor noștri români: în curând, România va fi membră a spațiului Schengen. Fiind responsabil din punct de vedere politic de acest lucru, am lucrat îndeaproape cu autoritățile române. România a îndeplinit aproape toate îndatoririle, așadar suntem foarte aproape de a deschide ușile pentru prietenii noștri români", a declarat comisarul european pentru migraţie și afaceri interne, Dimitris Avramopoulos.

Comisarul a mai adăugat că nu este departe momentul când România va fi membră a spațiului Schengen, însă trebuie rezolvate aspectele de natură tehnică.

„Au mai rămas niște aspecte, majoritatea tehnice, și practice. (...) Suntem foarte aproape. Nu este o chestiune de timp, ci de îndeplinirea ultimelor detalii. (...) La fel este și pentru Bulgaria și pentru Croația", a mai spus Dimitris Avramopoulos, potrivit Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel