Comisar European: România câștigă în domeniul digital

Comisia Europeana
Comisia Europeana

Viitorul Europei va fi digital sau "nu va exista" iar, în acest context, România câștigă datorită dinamismului și rețelei sale de start-up-uri, regiunea din care face parte țara noastră având un impact major asupra dezvoltării acestui domeniu, a declarat, marți, Mariya Gabriel, comisarul european pentru Economie și societate digitală.

Ea a participat la Digital Romania International Forum în Capitală și a mărturisit că s-a simțit "emoționată de dinamismul, motivația, angajamentul și viziunea" unor experți români în IT.

"Viitorul Europei va fi digital. Europa va fi digitală sau nu va exista", a evidențiat ea. În acest context, a punctat comisarul european, "România câștigă legitim, datorită dinamismului și rețelei sale de start-up-uri create în domeniile de vârf".

Anul trecut, a amintit aceasta, 'The Financial Times' prezenta un articol elogios despre start-up-urile din România. În opinia comisarului european, țara noastră are o "bază excepțională" de educație în domeniul științelor. "Lumea întreagă începe să realizeze că România este furnizor de software ce deseori este exportat", a spus Mariya Gabriel, adăugând că dovada acestui fapt sunt cele 40 de milioane de euro investiți anul acesta, în România, în start-up uri din domeniu.

Ea a mai spus că "exemplele de excelență sunt vizibile în Europa de Sud-Est". Totodată, comisarul european a vorbit despre importanța integrării țărilor din Balcanii de Vest. "Să nu uităm că Balcanii de Vest fac parte din Europa și trebuie să le oferim o perspectivă foarte clară", a afirmat Mariya Gabriel.

Mai mult, oficialul a arătat că "este important ca această regiune să se mobilizeze pentru crearea hub-urilor digitale". "Este important ca întreprinderile, și mai ales întreprinderile mici și mijlocii, să poată fi capabile să achiziționeze noi tehnologii", a afirmat ea.

La nivel european, a detaliat Mariya Gabriel, există un buget de 300 de milioane de euro pentru următorii trei ani, din care 100 de milioane pentru inovație, "pentru a ajuta start-up-urile să se dezvolte", relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel