Comisar-șef, mesaj dur pentru absolvenții de liceu. SHOW pe străzi

În cele mai multe orașe, liceenii, la finalul clasei a XII-a, fac show pe străzi, la volanul unor mașini de "fițe", claxonând și strigând pe geamurile autoturismelor. Așa își exprimă ei bucuria că au absolvit liceul.

În acest context, fostul comandant al IPJ Buzău, comisarul șef Marin Ion, a venit cu o propunere.

"În viața adolescenților, terminarea studiilor liceale este un motiv de bucurie și încă un pas spre o viață cu bune și cu rele.

Din păcate, momentul este „marcat" empiric și produce, pentru cei mai mulți, un disconfort care atrage cuvinte puțin măgulitoare la adresa absolvenților. Mașini înțesate cu tineri, claxoane asurzitoare, chiote mai mult sau puțin stridente, fluierături și, uneori, înjurături care ar face să roșească și pe cel mai nesimțitor semen al nostru.

Riscul de accidente crește exponențial pe fondul acestei euforii, traficul rutier devine o adevărată corvoadă, iar liniștea publică devine o noțiune abstractă.

Nu ar fi mai bine dacă administrațiile locale împreună cu inspectoratele școlare ar iniția, în cadru organizat, parade ale absolvenților punctate cu manifestări publice în care cei talentați să întrețină o atmosferă de sărbătoare?

Nu de alta, dar să țipăm și să ne manifestăm spre zona suburbanului nu presupune să fim academicieni!", a transmis Marin Ion.

[citeste si]

Astfel de manifestări ale absolvenților de liceu au devenit deja o tradiție de ani buni în România. Mulți dintre ei aleg să sărbătorească printr-un vacarm pe străzile orașelor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel