Comisar șef, după moartea polițistului Vezeteu. Adevăr CRUNT: Fanfaronilor, aveți puterea să-i priviți în ochi?

Fost şef IPJ, colonelul (r) Ion Marin, cunoscut în mediul online și pentru mesajele sale pline de substanță la adresa Poliției, a publicat o postare legată de uciderea agentului Vezeteu Sorin.

Sorin Vezeteu, ajutor şef de post la Postul de Poliţie Transporturi Feroviare Suceava, a fost omorât pentru simplul fapt că era poliţist, mobilul crimei fiind ura acerbă faţă de această profesie.

"O nouă dramă lovește Poliția Română.

În ziua când media anunța că regele veiozelor a fost condamnat pentru uciderea unui polițist aflat în misiune, un alt coleg, aflat la datorie, a fost hăcuit de un nemernic pe peronul din Suceava, pe motiv că nu suportă pilițiștii. Este tragic că evenimentele de acest gen se înmulțesc pe fondul nepăsării autorităților în a adopta un cadru legislativ care să ofere o protecție reală celor puși să vegheze la liniștea și siguranța noastră.

În loc să ia în calcul experiența pozitivă acumulată în țările tradițional democratice, aleșii noștri și lacheii numiți doar pe criterii politice, sprijină niște non-valori ca să ajungă în fruntea structurilor sindicale, ca nu cumva să se exagereze cu cereri referitoare la respectarea drepturilor iar ocuparea scaunelor să fie cât mai îndelungată.

[citeste si]

Pe fondul degradării tot mai accentuate a climatului de siguranță publică, mai-marii noștri, tac mâlc iar liderii sindicali se afișează pe la televiziuni bătând apa-n piuă cu niște declarații voit academice sporind tot mai mult ideea de milițianism.
Polițistul român are cea mai prostă protecție legală din UE și nimeni nu face absolut nimic.

Gulerații ies la bilanțuri și se împăunează cu rezultate care nu le aparțin, rezultate obținute de anonimii care știu când pleacă de acasă, dar nu știu dacă se mai întorc.

Da, meseria de polițist operativ, nu de „birou", este una plină de riscuri asumate dar când reprezentanții statului și liderii de circumstanță din fruntea asociațiilor profesionale nu fac nimic pentru diminuarea acestora, nu vom avea nimic bun.

Realitatea demonstrează, încă o dată, că acolo unde se amestecă interesele politice cu cele profesionale nu poate ieși nimic bun.

Băi fanfaronilor, credeți că familiile celor uciși erau interesate de condoleanțe, ajutoare de înmormântare și avansări post-mortem în grad profesional?

Voi vă trimiteți copiii să studieze în străinătate, aveți grijă să aibă de toate... de copiii celor uciși în misiuni, pe fondul nepăsării voastre, cine are grijă? Aveți puterea să-i priviți în ochi și să le spuneți de ce tații lor nu mai vin acasă? Cine le va purta grija să ajungă la maturitate feriți de tentații?", a scris Ion Marin pe Facebook.

Poliţistul Sorin Vezeteu a fost înjunghiat mortal joi seară, în timp ce era de serviciu în Postul de Poliţie Transporturi Feroviare din Gara Burdujeni (Suceava). Suspectul - un tânăr de 23 de ani, din localitatea Mironu, recidivist - a fost reţinut.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel