EXCLUSIV  Comisar-șef, ADEVĂR nespus despre polițiști după moartea lui Vezeteu

După moartea lui Sorin Vezeteu, mai mulți voci din spațiul public au spus că problema este că nu există suficienți polițiști.

Mihai Untaru, comisar-șef în rezervă, a declarat pentru DC News că rezolvarea se află în altă parte. Mai precis, ne-a spus că sunt suficienți polițiști, dar nu sunt folosiți cum trebuie pentru că lipsesc cadrele de comandă responsabile și pregătite. Mai precis, comandații trebuie să ia decizii pe care subofițerii să le execute.

Să ne amintim și de cazul Boureanu. Greșeala Poliției a fost că respectivul comandant, în loc să dispună măsurile care se impuneau, a lăsat suboțiferul să rezolve situația.

Alte probleme sunt legate de faptul că polițiștii nu au dotări suficiente și de faptul că legislația este prost făcută, ne-a mai precizat Mihai Untaru.

[citeste si]

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a declarat luni, în urma discuțiilor avute cu reprezentanți ai sindicatelor polițiștilor, că s-a stabilit ca până în luna octombrie să fie finalizat un proiect al Statutului polițistului, care să fie pus în dezbatere publică.

"Ne dorim într-adevăr o întărire a autorității polițistului. Eu consider că punctul de pornire în acest demers este tocmai acela de a începe să ascultăm ce spun polițiștii. Am adus astăzi în atenția sindicatelor trei subiecte, pe care le supun și atenției publice în următoarea perioadă: Statutul polițistului, înăsprirea legislației penale care să îi apere pe polițiști și uzul de armă", a afirmat ministrul de Interne, la sediul MAI.

Carmen Dan a arătat că a decis ca Statutul polițistului să fie elaborat în primă fază de reprezentanții Poliției.

"Am solicitat, astfel, fiecărui sindicat să participe la aceste discuții, în acest format, iar forma finală să fie agreată de toți. În a doua etapă, forma care va rezulta din această consultare va fi prezentată IGPR. În a treia etapă, MAI va duce acest proiect consolidat în dezbatere publică și îl va promova în Guvern și în Parlament", a explicat ministrul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel