Comercianţii de etnobotanice din Timişoara au dat în judecată Direcţia Agricolă Timiş

Etnobotanice
Etnobotanice

Comercianţii de etnobotanice din judeţul Timiş au dat în judecată Direcţia Agricolă Judeţeană (DAJ), încercând un slalom ucigaş printre actele normative care reglementează situaţia şi aşa neclară a comercializării acestor substanţe.

„Au deschis procese împotriva noastră şi s-ar putea chiar să pierdem, dar mă gândesc ce judecător le-ar putea da dreptate, când aceste substanţe chimice sunt atât de periculoase pentru sănătatea tinerilor din Timişoara“, a declarat Tiberiu Lelescu, directorul DAJ Timiş, potrivit ziuadevest.ro.

Pentru a duce în eroare autorităţile şi pentru a eluda legea, comercianţii au schimbat permanent denumirea acestor droguri chimice, din etnobotanice în fertilizanţi, apoi în îngrăşăminte sau hrană pentru plante sau pentru frunze.

Astfel, autorităţile nu găseau pârghii legale să acţioneze. Acum legea s-a schimbat în defavoarea comercianţilor de droguri chimice. Au fost luate probe şi au fost trimise la laborator pentru analize. “Depinde ce ne trimite laboratorul. Din păcate, stăm prost cu dotarea, în ceea ce priveşte laboratoarele. Noi nu putem da verdictul, olfactiv sau gustativ. Avem o echipă de două personae care participă alături de reprezentanţii poliţiei, direcţiei de sănătate şi a altor autorităţi la controale. Sunt chestiuni foarte grave privind etnobotanicele, care au scăpat de sub control, o perioadă. Pentru a trimite la analize, e nevoie de o anumită cantitate, 500 de grame, dar, de obicei, se confiscă o cantitate foarte mică, pliculeţe de câteva grame. Noi venim cu 10 pliculeţe, câte 3-4 grame fiecare”, a spus Lelescu.

}n municipiul Timişoara mai există un singur astfel de „magazin de vise“, însă activitatea celorlalte nu a fost stopată ci s-a mutat pe Internet.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel