Combatere terorism. UE, plan pe termen lung

Darius Muresan / 11 Martie 2018 / 14:39 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Preşedintele Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), Michele Nicoletti, a lansat duminică, cu ocazia Zilei europene de comemorare a victimelor terorismului, un apel la solidaritate cu supravieţuitorii atentatelor şi cu cei care şi-au pierdut rude sau prieteni în atacuri teroriste, relevă un comunicat de presă al APCE.

Nicoletti a adus un omagiu victimelor atacurilor teroriste, aceste evenimente teribile ''ale căror efecte pot dura întreaga viaţă''.

''Poate părea aproape de neconceput ca fiinţe umane să încerce să provoace atât de multă suferinţă semenilor lor - fiind convinşi că acest lucru va face ca într-un fel sau altul cauza lor să avanseze. Nu există niciun ideal - religios, ideologic, politic - care poate justifica sacrificiul violent al unor fiinţe umane nevinovate şi lipsite de apărare'', a subliniat preşedintele APCE.

În opinia sa, cel mai eficient răspuns pe termen lung la terorism este educaţia. ''Teroriştii se alimentează din teamă, ignoranţă şi neînţelegere. Cele mai puternice arme ale noastre pentru a-i învinge sunt valorile pe care le apărăm: toleranţa, diversitatea şi înţelegerea reciprocă'', a continuat Michele Nicoletti.

El a reafirmat importanţa primirii în mod gratuit de către victimele actelor teroriste a întregului ajutor de care au nevoie, indiferent că este vorba de asistenţă de urgenţă, tratament medical sau sprijin psihologic pe termen lung.

[citeste si]


STIRE RECOMANDATA

Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27