EXCLUSIV  Comasare alegeri 2024. Lulea (AUR) vorbește despre un efect de bumerang pentru PSD și PNL / video

Inquam Photos / George Călin
Inquam Photos / George Călin

Marius Lulea, prim-vicepreședinte AUR, a vorbit despre comasarea alegerilor locale cu cele europarlamentare.

Marius Lulea, prim-vicepreședinte AUR, a participat la interviurile DC News, unde a comentat zvonurile potrivit cărora PSD și PNL ar fi decis deja comasarea alegerilor locale cu cele europarlamentare.

„Cred că este deja hotărâtă comasarea Alegerilor Europarlamentare cu cele Locale, ceea ce e și împotriva recomandării Uniunii Europene, care cere ca Alegerile Europarlamentare să se desfășoare individual, și recomandarea Comisiei de la Veneția, care cere Alegeri Locale de sine stătătoare, ca să nu amestecăm administrația locală cu parlamentari sau administrație europeană. Se spune că lucrul ăsta e îndreptat împotriva partidului dumneavoastră (n.r. AUR), pentru că nu aveți organizații locale. Cum priviți această decizie pe cale de a fi luată de coaliția aflată la guvernare“, a întrebat Bogdan Chirieac.

„Cu siguranță că nu reprezintă o decizie spre binele românilor sau o decizie luată în spiritul lumii democratice. Fiecare partid politic, sau alianță - noi spunem coaliția sărăciei PSD - PNL - își face calcule și probabil că în calculele lor, dacă unesc Alegerile Europarlamentare cu cele Locale, primarii vor fi mai interesați să aducă oameni la vot nu doar pentru ei, ci și pentru partid. Există și aici o teamă, le e frică de faptul că primarii nu se vor implica în celelalte cicluri de alegeri. Și au dreptate, pentru că nici primarii lor nu sunt mulțumiți de ceea ce s-a întâmplat în România, de creșterea de prețuri, de faptul că nu s-au dat bani la nivel local etc. Atunci, practic, deși AUR reprezintă justificarea unei astfel de măsuri, ei vor să-i forțeze pe propriii lor primari și consilieri locali sau județeni să meargă să lucreze pentru partid, fiind pe deplin conștienți că nu vor face acest lucru dacă alegerile nu vor fi comasate“, a spus Marius Lulea.

CITEȘTE ȘI       -      EXCLUSIV  Este AUR un partid al Rusiei? Marius Lulea: Vă spun eu cine trădează în România / video

Efect de bumerang pentru PSD și PNL

„În cele din urmă se va demonstra că indiferent de strategia adoptată de actuala coaliție, românii vor vota tot așa cum le spune conștiința. Dacă românii sunt nemulțumiți, cel mai probabil se va ajunge în punctul în care toată acestă situație se va întoarce ca un bumerang împotriva lor.

Practic, da, poate mai scade AUR puțin și pierdem un europarlamentar, dar pe de altă parte, cine pune ștampila cu încredere pe AUR, sunt șanse majore ca aceeași ștampilă să o pună și pe listele de consilieri locali și județeni. Deși nu e de dorit această situație, pentru că este împotriva democrației, se va ajunge în situația în care AUR va pierde, să zicem, un europarlamentar, dar va ajunge să câștige 2 consilieri pe fiecare UAT. Asta înseamnă că vom avea o armată cu care vom putea defila la Alegerile Parlamentare și cele Prezidențiale din toamnă“, a spus Marius Lulea.

„Sigur, pierdem puțin și nu vom mai avea 9 europarlamentari, ci vom avea 8, dar pe de altă parte va fi o creștere a numărului de consilieri“, a continuat prim-vicepreședintele AUR.

Câți consilieri locali speră AUR să câștige dacă alegerile vor fi comasate

„Asta înseamnă că estimați undeva la 24%“, a adăugat Bogdan Chirieac.

„Da, cam așa! Ținem cont și de votul românilor care sunt plecați în afara țării și există și votul românilor nemulțumiți care, dacă facem un sondaj de opinie, nu-l vedem. Foarte mulți, din cauza propagandei intense care a fost făcută împotriva AUR, deși își asumă în familie politica AUR sau votul pentru AUR, nu vor să exprime și în spațiul public intenția lor de vot. Le este frică!

Dacă astăzi vedem un AUR la 20-21%, e foarte probabil ca după votul din diaspora, care mai reprezintă 3-4%, plus acești nemulțumiți care nu-și declară intenția de vot, să ne trezim cu un procent care acesta este, de fapt, procentul care a stârnit frica.

Eu nu pot să-mi imaginez că un AUR la 20% reprezintă o frică atât de mare pentru PSD.“, a spus Marius Lulea.

„Deci, din calculele dumneavoastră rezultă că ați putea pierde un europarlamentar, dar ați putea câștiga 6.000 de aleși locali“, a spus Bogdan Chirieac.

„În plus față de cei pe care i-am fi putut câștiga în mod normal. Credem că în medie, cel puțin 2 consilieri locali îi vom obține suplimentar datorită faptului că va fi greu pentru cetățeanul obișnuit să facă o distincție clară între cele două liste. În general, oamenii sunt caracterizați prin consecvență. Va fi foarte greu în acele secunde să aibă o decizie diferită. Alegătorul va spune: Pun ștampila la Europarlamentare pe AUR, pentru că voi sunteți niște escroci și uite în ce situație ați adus țara, iar când se duce pe lista de Locale, o bună parte dintre ei va spune: Pun și aici ștampila pe AUR.

Ăsta e un fenomen care ține de comportamentul maselor. Masele sunt constante și nu-și modifică deciziile rapid“, a spus Marius Lulea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel