Comandantul Flotei ruse din Marea Neagră, arestat pentru scufundarea crucișătorului Moskva

Comandantul Flotei ruse din Marea Neagră, arestat pentru scufundarea crucișătorului Moskva / Foto: Captură video Youtube news.com.ua
Comandantul Flotei ruse din Marea Neagră, arestat pentru scufundarea crucișătorului Moskva / Foto: Captură video Youtube news.com.ua

Comandantul Flotei ruse din Marea Neagră ar fi fost arestat pentru scufundarea crucișătorului Moskva.

Presa ucraineană scrie că a fost arestat comandantul Flotei ruse din Marea Neagră, pentru scufundarea crucișătorului Moskva. Potrivit jurnaliştilor, ancheta este în desfăşurare şi împotriva viceamiralului Serghei Pinciuk, prim-adjunct al Flotei, scrie Focus.ua.

După distrugerea navei amiral a Rusiei, crucișătorul Moskva, de către rachetele ucrainene „Neptun”, au început epurările în conducerea Flotei ruse din Marea Neagră, scrie Defense Express, citând surse. Potrivit publicației, înaltul comandament militar al Federației Ruse „căută pe cineva pe care să dea vina” pentru pierderea crucișătorului cu rachete Moskva.

Surse ale publicației susțin că amiralul Igor Osipov, comandantul flotei, a fost arestat și concediat din postul său. De asemenea, a început o anchetă împotriva șefului de stat major și prim-adjunct al comandantului flotei, viceamiralul Serghei Pinciuk. Viceamiralul Arkadi Romanov, care fusese anterior comandant adjunct, a fost numit pentru a îndeplini temporar atribuțiile de comandant al Flotei Mării Negre.

VEZI ȘI: Detalii despre nava amiral a flotei ruse, distrusă de ucraineni, și racheta care a lovit-o. Generalul (r) Grumaz: Este cea căreia i s-a spus "f*ck you"

Igor Osipov: Nu aș fi comandantul flotei dacă nu aș avea o navă amiral

Publicația subliniază, de asemenea, că Igor Osipov a declarat anterior că flota Mării Negre nu poate exista fără o navă amiral. ”Nu aș fi comandantul flotei dacă nu aș avea o navă amiral”, a spus Osipov.

Înainte de invazia rusă a Ucrainei, Osipov a testat personal și capacitatea de a respinge loviturile aeriene asupra unui crucișător cu rachete, după cum a raportat presa rusă.

Jurnaliștii au reușit atunci să stabilească locația aproximativă a crucișătorului Moskva distrus.

Pe 13 aprilie, OVA din Odesa a raportat un atac asupra crucișătorului cu rachete Neptun. Armata rusă a presupus că lovitura a fost dată din pozițiile dintre Voznesensk și Nikolaev, scrie Defense Express. Totuși, autoritățile ruse nu au recunoscut public că armata ucraineană a distrus nava amiral, afirmând că aceasta s-ar fi scufundat din cauza unui incendiu. Pentru Moscova, distrugerea crucișătorului este o lovitură grea, asta pentru că nava Moskva era simbolul Flotei Rusiei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel