Comandamentul de iarnă, la Primăria Capitalei - UPDATE

Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, a convocat comandamentul de iarnă, pentru duminică, la ora 12.00, la sediul Primăriei, pentru a analiza măsurile ce se impun după ninsoare.

 

La ședință sunt invitați toti factorii care contribie la deszăpezire. 

Aproximativ 250 de utilaje pentru deszăpezire vor fi în teren, în Capitală, în noaptea de duminică spre luni, a anunţat, duminică, primarul general Gabriela Firea, la Comandamentul de iarnă de la sediul primăriei. 

"În această seară va ploua, va fi lapoviţă şi ninsoare. Din informaţiile pe care le-am primit (...) probabil stratul de zăpadă va ajunge la 10-12 centimetri în unele zone", a afirmat primarul şi a apreciat că |"sunt motive suficiente pentru a spori acţiunea în Capitală în toate cele şase sectoare". 

Ea a punctat că autorităţile trebuie să fie "şi mai bine pregătite" decât în noaptea de sâmbătă spre duminică. 

"Mâine dimineaţă, fiind luni, încep şi şcolile. Nu trebuie să fie nimeni afectat de condiţiile meteo, de stratul de zăpadă care se depune. O atenţie deosebită trebuie să avem în ceea ce priveşte accesul la şcoli, la spitale, la instituţii publice", a declarat Gabriela Firea.

Proprietarii şi administratorii de clădiri au DATORIA


Totodată, ea a amintit că proprietarii şi administratorii de clădiri "au îndatorirea de curăţa perimetrul din faţa imobilelor de zăpadă sau de gheţuş". 

Gabriela Firea a declarat că, pentru sesizări referitoare la problemele cauzate de zăpadă, bucureştenii au la dispoziţie numărul de telefon ce poate fi apelat gratuit 0800 800 868, la care se va răspunde non-stop. 

Ea a încurajat operatorii de salubritate "să acţioneze cu seriozitate şi în această seară, inclusiv cu tratamente de prevenţie". "În teren în această seară vor fi 250 de utilaje. Direcţiile din Primărie vor fi pregătite să facă faţă tuturor situaţiilor din teren", a anunţat primarul general. 

În acest context, edilul şef al Capitalei a spus că a solicitat reprezentanţilor RATB să cureţe staţiile "să ia toate măsurile pentru ca liniile de tramvai să nu fie acoperite de zăpadă sau de gheaţă". 

Firea a vorbit şi despre serviciile dedicate oamenilor fără adăpost. "Direcţia de asistenţă socială are posibilitatea să cazeze aproximativ 700 de persoane fără adăpost, cu posibilitatea de extindere, dacă va fi nevoie. Niciun om al străzii sau nicio persoană vulnerabilă nu va fi surprinsă sub cerul liber pe vreme rea", a afirmat aceasta. Oamenii fără adăpost vor avea la dispoziţie haine groase şi medicamente, în caz de nevoie, a evidenţiat ea. 

[citeste si] 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel