Urmărește emisiunea live


EXCLUSIV  Columbia, peste România. Pippidi: Autoritățile noastre nu raportează nimic guvenului

Guvernul României
Guvernul României

Politologul, Alina Mungiu Pippidi, a apreciat, la Interviurile DC News că, din punct de vedere administrativ, Columbia stă mai bine decât România, această țară fiind primită într-o organizație economică internațională unde România doar aspiră să acceadă.

Pippidi schițează un tablou al haosului din adminstrația publică românească. Deși, în lege există, de 10 ani, obligații, acestea nu se respectă în mai mult de 40 % din autoritățile publice din România. "Columbia este o țară care a intrat acum în Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OECD) unde vrem și noi să intrăm. În Columbia fiecare autoritate publică trimite la Curtea de Conturi un raport anual. Este acel raport pe care eu l-am pus în legea 544/2001 și de care nimeni nu mai are grijă acum să îl monitorizeze. Așa că în Columbia, toate autoritățile trimit acest raport către Curtea de Conturi. Acolo poți vedea care este diferența între ceea ce instituția a raportat că a cheltuit în anul respectiv și suma totală care apare cheltuită în sistemul columbian de achițiii publice. Adică am vrut să fac 1000 de kilometri de autostradă. Am făcut zero și am cheltuit atât. Iată de ce", a declarat Pippidi.

Ce fel de guvern e acesta?

Politologul este revoltat că în România doar ONG-urile fac un control al modului în care intituțiile statului respectă anumite legi ce privesc modul în care se cheltuiește banul public. "Noi nici măcar nu raportăm. Ce fel de guvern este ăsta căruia autoritățile publice nu îi raportează nimic. Banca Mondială și ONG-urile sunt singurele entități care monitorizează gradul de conformitate administrativă, după atâția ani",  a mai spus Pippidi.

Iată aici explicațiile politologului:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel