Columbia condamnă incursiunea soldaților venezueleni pe teritoriul său

Guvernul columbian a condamnat miercuri presupusa incursiune pe teritoriul său a unui grup de aproximativ 30 de militari venezueleni, într-un moment în care relaţiile dintre Bogota şi Caracas sunt extrem de tensionate, relatează AFP.

Soldaţii venezueleni au încălcat frontiera marţi şi au pătruns vreo 200 de metri pe teritoriul Columbiei la San Faustino, în departementul Norte de Santander, a denunţat Ministerul de Externe de la Bogota într-un comunicat.

"Militarii au fost identificaţi de locuitori ca aparţinând forţelor armate bolivariene, în serviciul regimului condus de Nicolas Maduro, şi au rămas circa 20 minute" în Columbia, a adăugat documentul.

Soldaţii s-au întors din drum la sosirea unui elicopter columbian trimis pentru "a răspunde la apelurile comunităţii denunţând aceste acte de intimidare".

Deşi Columbia şi Venezuela au o frontieră comună de 2.200 de kilometri, zonă în care acţionează numeroase grupuri criminale şi gherila Armatei de Eliberare Naţională (ELN), guvernul lui Ivan Duque, la putere din august, nu întreţine nicio legătură diplomatică cu Caracasul.

Columbia face parte din cele peste 50 de ţări care l-au recunoscut pe liderul opoziţiei Juan Guaido ca preşedinte interimar al Venezuelei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel