Columbia a legalizat avortul. Condițiile pe care femeile trebuie să le îndeplinească

Sursă foto: Pxhere
Sursă foto: Pxhere

Columbia a fost una dintre țările care a criminalizat avortul, în prezent revenind asupra deciziei. 

Curtea Constituțională din Columbia a legalizat avorturile în primele 24 de săptămâni de sarcină, scrie BBC. Conform noilor reguli, nimeni nu va fi urmărit penal pentru avort în acest interval de timp.

Din 2006, avorturile sunt permise în Columbia în cazuri de viol, când viața femeii este pusă în pericol sau dacă sarcina nu este viabilă.

Hotărârea a fost salutată de grupurile pro alegere, care au numit-o „o realizare istorică”.

Biserica se opune noii schimbări legislative

Arhiepiscopul José Luis Rueda a spus că Biserica Catolică va „continua să proclame, să apere și să promoveze viața umană de la gestație până la moartea naturală”.

Activiștii pro alegere spun că este cea mai recentă schimbare dintr-o serie de victorii din ultimii ani, inclusiv o decizie similară a Curții Supreme din Mexic din septembrie și legalizarea avortului până în a 14-a săptămână de sarcină în Argentina.

Avortul în Polonia, legalizat sub o serie de condiții

Ministerul Sănătăţii din Polonia a anunţat că medicii pot interveni în anumite situaţii pentru avorturi, după o serie de proteste care au ajuns pe primele pagini ale publicațiilor internaționale. Astfel, medicii polonezi pot realiza avorturi dacă acestea salvează viaţa femeilor. Documentul vine la scurt timp după protestele survenite în urma morții unei femei de 30 de ani, a cărei sarcină de 22 de săptămâni a generat complicaţii. Medicii nu au putut interveni pentru un avort atunci, scrie Euronews. 

Mii de persoane s-au adunat în oraşele Poloniei pentru a protesta împotriva legilor stricte privind avortul, după ce moartea unei femei însărcinate, care, potrivit familiei sale, ar fi putut fi salvată prin această procedură - a reaprins dezbaterea publică pe această temă într-una dintre cele mai devotate ţări catolice din Europa, relatează EFE şi Reuters.

Potrivit organizatorilor, oameni care ţineau lumânări şi purtau bannere pe care scria "nici una în plus" şi "indiferenţa este complicitate" au mărşăluit sâmbătă prin zeci de oraşe, inclusiv în Pszczyna, în sudul Poloniei, unde locuia femeia. În Varşovia, demonstranţii purtau bannere pe care scria "Ar putea fi în viaţă", "Drepturile femeilor, drepturile omului", precum şi fotografii ale decedatei. Citește continuarea AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel