Colonel rus enervat, în direct, de rezistența Ucrainei: Noi suntem complet izolați, ucrainenii sunt pregătiți să lupte până la ultimul om

Foto: Facebook Nicolae Ciucă
Foto: Facebook Nicolae Ciucă

Mihail Hodarionok, colonel rus în rezervă, a oferit pentru televiziunea rusă o evaluare a acțiunilor militare rusești din Ucraina, diferită față de așteptările Kremlinului de la începutul invaziei.

Hodarionok a început intervenția respingând relatările din mass-media rusă privind o prăbușire moralului forțelor armate ucrainene.

„Toate aceste informații, sunt, ca să mă exprim cu blândețe, false”, subliniază el.

Acesta a continuat prin a spune că „trebuie să ținem cont în calculele noastre operaționale și strategice că situația în această privință se va înrăutăți”, dar și că ucrainenii sunt pregătiți să mobilizeze un milion de persoane, odată sosit armamentul necesar din Occident.

Colonelul în rezervă a vorbit și despre diferențele fundamentale dintre o armată formată din militari angajați pe bază de contract și militarii „profesioniști”.

Astfel, el notează că pretențiile politologilor ruși care îi consideră profesioniști și pe militarii angajați pe bază de contract sunt „departe de realitate”, din cauza diferențelor în ceea ce privește disponibilitatea de a „vărsa sânge pentru patria mamă”.

„O armată de recruți poate fi de asemenea foarte profesionistă (...) dorința de a proteja patria, în sensul în care există în Ucraina, există cu adevărat acolo, ei intenționează să lupte până la ultimul om”.

 

Hodarionok: Mai devreme sau mai târziu realitatea istorică te va lovi puternic

Referitor la cererile de aderare la NATO ale Finlandei și Suediei, Hodarionok a declarat că: 

„Dacă treci peste asta, mai devreme sau mai târziu realitatea istorică te va lovi atât de puternic încât o vei regreta”.

„Nu vânturați rachete în direcția Finlandei. Chiar pare amuzant. Până la urmă, principala deficiență a poziției noastre politico-militare este că, într-un fel, ne aflăm în izolare geopolitică totală și acest lucru, indiferent cât de mult urâm să îl recunoaștem, înseamnă că practic întreaga lume este împotriva noastră”.

A criticat și perspectiva decretării mobilizării generale în Rusia

Nu este prima intervenție dură pe care colonelul rus a avut-o la postul Rossiya-1. El a mai declarat înainte de 9 mai că mobilizarea generală nu ar ajuta forțele armate rusești.

„Trimiterea soldaților cu armele de ieri într-un război al secolului XXI împotriva celor din NATO nu ar fi lucrul corect. Mobilizarea nu ar fi de mare ajutor în această situație”, afirma generalul în rezervă.

„Cât de curând putem primi primul regiment de avioane de luptă? Nu înainte de Anul Nou. (...) Nave noi? Nu înainte de doi ani”.

„Și când va fi gata o nouă divizie de tancuri? În cel puțin 90 de zile”, a fost primul comentariu al acestuia la respectiva intervenție televizată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel