Coloana Infinitului a împlinit 73 de ani

coloana_infinitului
coloana_infinitului

Joi, locuitorii din Târgu Jiu i-au urat „la mulţi ani!” celui mai cunoscut simbol al oraşului, Coloana Infinitului, care a împlinit 73 de ani, de când a fost înălţată.

autor: Adrian Stroescu

coloana_infinitului

Evenimentul nu putea fi altfel sărbătorit, decât într-un cadru festiv şi special, alături de oameni, de valoare, printre care Ion Caramitru şi Sorana Georgescu Gorjan, fiica lui Ştefan Georgescu-Gorjan, constructorul Coloanei Infinite, informează Impact de Gorj.

Iubitorii de artă şi frumos, care au dorit să se întâlnească cu actorul Ion Caramitru, au putut face acest lucru, mergând la Teatrul „Elvira Godeanu” din Târgu-Jiu, acolo unde artistul a susţinut un recital de poezie eminesciană, alături de muzicianul Aurelian Octav Popa. Ion Caramitru a declarat faptul că a fost de nenumărate ori în Gorj şi că este foarte apropiat de Târgu-Jiu. Actorul a adăugat că simbolul Târgu-Jiului, Coloana Infinitului este vie şi că această capodoperă este o minuni a lumii, o minune a artei universale iar obligaţia noastră a tuturor gorjenilor este să o păstrăm, aşa cum ar fi vrut Brâncuşi.

Alături de marele actor, la manifestare a participat şi Sorana Georgescu Gorjan, fiica lui Ştefan Georgescu-Gorjan, constructorul Coloanei Infinite. Centrul Municipal de Cultură „Constantin Brâncuşi” a organizat, cu acest prilej şi o expoziţie de fotografie intitulată „Istoria unui simbol naţional -Coloana fără sfârşit”, la Centrul de Informare turistică din Parcul Central. „Am vernisat o expoziţie de fotografie inedită, în premieră, la Târgu-Jiu, fotografiile care reprezintă înălţarea Coloanei Fără Sfârşit, şi care au fost expuse publicului, în versiuni complete. Fotografiile sunt realizate după clişee din arhiva personală a Soranei Georgescu Gorjan”, a spus Ovidiu Popescu, directorul Centrului Municipal de Cultură „Constantin Brâncuşi”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel