ȘCOLI ÎNCHISE București. Firea răspunde CRITICILOR

Gabriela Firea, Primarul General al Capitalei, a făcut marele anunț în ceea ce privește închiderea școlilor. În plus, aceasta a răspuns și criticilor din spațiul public.

"Am luat decizia ca toată săptămâna școlile, grădinițile și liceele, din sistemul de stat, să fie închise. În ceea ce privește unitățile de învățământ private, acestea își vor putea anunța propriile decizii către părinți. Rugămintea ar fi să le facă publice în această zi pentru ca toată lumea să fie anunțată în timp util", a zis Gabriela Firea.

"Sunt și eu părinte, am fost și eu mama tânără și știu ce înseamnă să nu te descurci într-o astfel de situație, dar cred că trebuie să dăm dovadă de omenie și solidaritate, să ne ajutăm între noi și să nu mai punem problema că nu mai avem ce să facem cu copiii pentru că sunt școlile închise. Doamne ferește, dacă un copil este bolnav, ce facem? Ne supărăm autorități pentru că trebuie să-l ținem acasă timp de câteva zile? Înțeleg dificultatea familiilor care nu au cum să se descurce cu copilașii, dar cred că școlile sunt deschise pentru educație, nu doar pentru îngrijire și supraveghere. Mergem cu copiii la școală, în primul rând, pentru a-i educa, nu să-i supraveghem. Îi rog pe părinți să găsească soluții în familie, printre prieteni, astfel încât să-și protejeze copiii și să nu-i lase în ger, viscol și ninsori abundente doar pentru a-i trimite undeva cât timp sunt la serviciu. Cred că este o măsură legală și responsabilă", a mai zis Gabriela Firea.

Solicitare pentru părinți

"Pentru cazurile deosebite în care o familie chiar nu găsește o soluție pentru a trimite undeva copilul, cât timp părinții se află la serviciu, venim în ajutor. Vă rugăm să ne transmiteți o solicitare de sprijin la numărul 0800 800 868", a precizat Gabriela Firea.

"Nu toți copiii ajung la școală cu mașina încălzită a părinților. Cei mai mulți ajung fie cu autobuze, fie pe jos", a mai spus Primarul General.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel