Colet cu explozibil marca al-Qaida, descoperit într-un avion cu destinaţia SUA

fedex
fedex

Poliţia din Dubai a anunţat sâmbătă că pachetul din Yemen interceptat pe aeroportul din Dubai conţinea explozibil şi un sistem de detonare care "poartă amprenta organizaţiilor teroriste ca al-Qaida", a anuţat sâmbătă poliţia din Dubai, într-un comunicat citat de AFP.

"Ancheta privind coletele suspecte provenind din Yemen, identificate de echipa de căutare prin intermediul companiei americane de transport aerian FedEx, a arătat că (unul dintre aceste colete) era o imprimantă pentru calculator al cărei tuş conţinea produse explozibile", se arată în comunicat.

Dispozitivul a fost pregătit într-o manieră profesionistă şi dotat cu un circuit electric conectat la o cartelă de telefon mobil ascunsă în imprimantă , a adăugat comunicatul.

"Maniera în care a fost pregătit acest dispozitiv poartă caracteristici similare celor utilizate de grupările teroriste ca al-Qaida", potrivit textului, car emai precizează şi că dispozitivul a fost neutralizat.

Poliţia din Dubai a indicat că a fost alertată privind prezenţa coletelor suspecte provenind din Yemen de reţeaua de schimb internaţional care leagă diferite servicii de securitate din lume.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel