Colegiului naţional militar "Tudor Vladimirescu" se reînființează la Craiova

Din anul şcolar 2016-2017, la Craiova va fi reînfiinţat, după 18 ani, Colegiul naţional militar 'Tudor Vladimirescu', cu profil matematică-informatică şi predare intensivă în limba engleză, examenele urmând să înceapă în data de 27 mai. 

Potrivit unui comunicat al MApN,  cifra de şcolarizare pentru admiterea în clasele a IX-a va fi de 120 de locuri. Instituţia va fi condusă de un comandant militar, secondat de un director adjunct, civil.

'Colegiul se va înscrie pe traiectoria performanţei şcolare, ştacheta fiind deja stabilită de realizările celorlalte trei colegii naţionale militare care, în ultimii patru ani, în baza rezultatelor obţinute la examenele de Bacalaureat - unde promovabilitatea a fost de 99 la sută -  au reuşit clasarea, într-un top naţional, în primele 10 unităţi de învăţământ de profil din ţară.

Colegiul 'Tudor Vladimirescu' din Craiova se va afla în coordonarea Statului Major General, asemenea celor din Alba Iulia, Câmpulung Moldovenesc şi Breaza', se precizează în comunicatul MApN.

Liceul militar din Craiova a fost inaugurat, în prezenţa Regelui Carol I, în anul 1885, iar apoi evacuat la Iaşi, în timpul Primului Război Mondial, şi relocat în Craiova în anul 1918. De-a lungul timpului, unitatea de învăţământ a fost desfiinţată în anul 1948, reînfiinţată 30 de ani mai târziu şi închisă din nou în 1998.

Şcoala militară a avut, de-a lungul timpului, dascăli de prestigiu, printre care s-au numărat Luca Preda, George Pascu şi V. Mihăilescu, decorat cu ordinul 'Mihai Viteazul'. În istoria sa, unitatea de învăţământ a fost vizitată de Regele Carol al II-lea, prim-ministrul Armand Călinescu şi generalul Constantin Pantazi, fost ministru de război, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel