Colegiul Medicilor Sibiu, precizări în cazul Spitalului de Urgenţă din municipiu

Foto: Pexels.com
Foto: Pexels.com

Reprezentanții Colegiului Medicilor din Sibiu au reacționat, marți, după dezvăluirile fostului angajat al Spitalului Clinic Județean de Urgență din Sibiu, care a spus că pacienții din ATI erau neglijați. CMR Sibiu arată că practici medicale obișnuite sunt prezentate ca proceduri abuzive.

Cei de la Colegiul Medicilor Sibiu spun că nu vor putea avea un punct de vedere final, cât timp sunt în desfășurare mai multe anchete, cea internă, administrativă a spitalului, o anchetă penală ca urmare a autosesizării Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu si una a Corpului de Control al Ministrului Sănătății și a Inspecției de Stat.

Cu toate acestea, ei spun că au fost prezentate ca practici abuzive niște proceduri medicale obișnuite într-un serviciu ATI.

„Au fost prezentate ca și practici abuzive niște proceduri medicale obișnuite într-un serviciu ATI, cum sunt sedarea, contenția mecanică a bolnavilor intubați cu mijloace destinate în acest scop deoarece un pacient agitat poate să se autolezeze prin smulgerea cateterelor, abordului venos sau chiar a sondei necesare ventilației mecanice. Pentru această practică există protocoale medicale naționale și internaționale, inclusiv ala Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu. Prezentarea acestora ca fiind practici abuzive denotă absența unor cunoștințe medicale minime în domeniu”, spun reprezentanții Colegiului Medicilor din Sibiu.

Aceștia precizează că aprecieri asupra medicației administrate in serviciile de terapie intensivă pot face doar cei cu calificare corespunzătoare, respectiv medici specialiști ATI.

În plus, Colegiul Medicilor ia apărarea corpului medical, care, în toată perioada pandemiei, a depus un efort considerabil, și consideră că aruncarea în derizoriu a efortului din ultimul an, prin acuzații „nefondate” pot aduce deservicii majore actului medical în Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu și, nu în ultimul rând, pacienților, transmite Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel