Colegiul Medicilor, în cazul bebelușilor din Argeș: Medici și nemedici, absolut vid științific

Colegiul Medicilor din România a transmis o poziție publică referitoare la cazul bebelușilor afectați de sindromul hemolitic uremic. Trei copii din Argeș au murit și mai mulți au fost internați la Spitalul Marie Curie, cauza cea mai probabilă fiind o infecție cu E. Coli producătoare a toxinei Shiga. 

”Colegiul Medicilor din România constată că, pe lângă situația patologică și epidemiologică încă incomplet diagnosticată din motive științifice obiective, apar tot mai frecvent, în mediile de informare și pe rețelele virtuale, afirmații  ale unor persoane , medici și nemedici, în legătură cu presupuse etiologii ale sindromului hemolitic uremic, aflate în absolut vid științific.

Colegiul Medicilor din România se delimitează  total și cu fermitate de acest tip de abordare, totalmente neconstructiv și care, în opinia noastră nu face decât rău, sădind o nejustificată îndoială și neîncredereîn eforturile celor care au datoria de a elucida cauzele, de a preveni răspândirea și de a trata copiii bolnav.

Orice afirmație în legătură cu un fenomen biologic, așa cum este boala, în legătură cu factorii cauzali, cu prognosticul individual și colectiv, cu posibilitatea răspândirii necontrolate a unei epidemii, din simpla dorință de afirmare a celui care spune aceste lucruri, nu face decât să creeze panică și neîncredere în profesioniști și instituții.

Avem încredere deplină că cei care, prin natura profesiei și a funcției lor sunt obligați să prevină, să diagnosticheze și să trateze aceste fenomene patologice, cu impact mediatic uriaș, o vor face și că atunci când vor finaliza acțiunea lor vom fi cu toții înștiințați și vom constata dacă au existat neconformități, erori și greșeli medicale, față de care vom lua măsurile cuvenite”, se arată în comunicatul semnat de președintele Colegiului, dr. Gheorghe Borcean.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel