Colegii femeii ucise şi arse într-o valiză nu au mai suportat. "Uciderea noastră e normalizată. Inclusiv statul este complice"

Portretul-robot al tinerei, realizat de criminaliști
Portretul-robot al tinerei, realizat de criminaliști

Colegii tinerei arse într-o valiză în judeţul Giurgiu nu au mai suportat şi au luat atitudine. Aceştia spun că uciderea fetei este complet normalizată şi acuză chiar şi statul de complicitate. 

"Colega noastră, Mihaela-Sabina, a fost ucisă!

Zilele acestea citim cu multă îndurerare știrile apărute despre Mihaela-Sabina, despre cele mai cumplite ultime clipe din viața ei. Răpită, violată, torturată, ucisă, cadavrul incendiat.

Suntem îndoliate de moartea ei, deși nu am cunoscut-o. Violențele împotriva lucrătoarelor și lucrătorilor sexuale nu sunt ieșite din comun. Acest caz șocant, extrem, face parte dintr-un continuum alimentat de stigmă. Noi știm deja că viețile noastre valorează mai puțin: prin stigmă, criminalizare, marginalizare, discriminare. Inclusiv statul este direct complice la starea de fapt.

Ultimele știri fac referire la faptul că Mihaela-Sabina lucra la un salon de masaj erotic, portretizând-o în mod senzationalist. Dar noi știm că odată ce cazul va fi rezolvat, și senzaționalul se va fi dus, altă și altă lucrătoare și lucrători sexuali vom lucra în salon, în apartament, pe stradă etc, cu aceeași frică - și aceeași conștientizare că nu beneficiem de nicio protecție.

Violențele împotriva lucrătorilor/lucrătoarelor sexuale sunt complet normalizate! Uciderea noastră este complet normalizată! - după cum vedem în filme, în artă, în literatură, în jocuri, în media, în jurul nostru peste tot.

Noi o vom păstra pe Mihaela-Sabina în memoria noastră, alături de Laura și multe altele, încercând să contribuim la o lume mai bună, cu mai puțină violență.", se arată pe pagina de Facebook SWC, dedicată lucrătorilor din acest domeniu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel