COLECTIV. România, după un an de la incendiu. Ce s-a schimbat

Club Colectiv, din hala Pionierul, a luat foc în urmă cu un an. De la artificiile montate greșit și din cauza patronilor care nu au luat burete tratat cu soluții ignifuge, incendiul a izbugnit și s-a propagat rapid. 

În club erau mulți tineri. Era un concert susținut de trupa Goodbye to Gravity. Când incendiul a izbucnit, ei s-au îngrămădit spre singura ieșire. S-au călcat în picioare pentru a scăpa de flăcări. 26 au murit pe loc. 64 a ajuns să fie bilanțul morții. Astăzi se împlinește un an de la momentul tragediei. 

Ce s-a schimbat și care este situația României de astăzi: 

- s-a schimbat Guvernul. România are premier și miniștri tehnocrați. 

- a fost adoptată rapid o lege care zăcea în Parlament: fumatul a fost interzis în cluburi, baruri, restaurante, locuri de muncă. 

- marii arși sunt și acum trimiși în afara țării pentru a fi tratați. România nu a putut îngriji un singur mare ars, mort într-un spital din Bulgaria. 

- tinerii răniți în Colectiv continuă să fie bandajați și tratați. 

- România a prelungit alocarea de fonduri pentru tinerii tratați în Belgia. 

- ministrul tehnocrat al Sănătății recunoaște că România nu a fost, dar nici nu este pregătită pentru Colectiv: Eu nu cred că am fost pregătiți niciodată, nu cred că am fost pregătiți nici anul trecut și nu cred că ar trebui să arătăm cu degetul către România că nu a fost pregătită pentru asta. Nicio altă țară și niciun al oraș din Europa nu ar fi fost pregătit pentru un număr atât de mare de răniți grav cu arsuri. Repet: niciun oraș din Europa nu ar fi fost pregătit pentru un număr de peste 100 de arși grav. Ca să vă dau un exemplu, la Viena, în Spitalul AKH, cel mai mare spital din Europa, există șase paturi pentru arși. Sigur, există și în alte spitale din Austria, dar niciun oraș, nici Londra, nici Viena, nici Parisul nu ar fi fost pregătit pentru un număr atât de mare de arși. 

- miniștri intră în politică. 

- premierul este susținut să continue de PNL și USR. 

Invităm cititorii DCNews să continue lista: Cum s-a schimbat România după Colectiv. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel