Colectiv. Florian Bodog: România nu are acum capacitatea de a rezolva problemele

Colectiv
Colectiv

România nu are, la momentul de faţă, capacitatea de a rezolva toate problemele în cazul marilor arşi, a declarat, marţi, ministrul Florian Bodog.

"Eu cred că o tragedie ca cea din Colectiv este o problemă de sănătate publică pentru orice ţară din Europa la momentul de faţă, pentru că aşa cum ştim locurile de arşi nu stau să aştepte arşi din accidente colective şi, în momentul în care apare un astfel de accident, trebuie să identificăm toate locurile disponibile în ţările europene sau în afara ţărilor europene. Nu ne dorim să avem un astfel de eveniment, cu siguranţă niciunul dintre noi, şi chiar dacă am avea un astfel de eveniment cred că ar trebui să îl gestionăm împreună cu partenerii noştri europeni, pentru că România nu are, la momentul de faţă, capacitatea de a rezolva toate problemele de arşi mari", a spus Bodog.

[citeste si]

Ministrul a precizat că, în această săptămână, se finalizează procedura de achiziţie pentru aparatura imagistică. "Se finalizează în această săptămână procedura pentru achiziţia computerelor tomografe, RMN-urilor şi PAX-urilor. Sper ca săptămâna viitoare să semnăm contractele. Suntem gata să semnăm contractele, deci avem procedura pentru aparatele de radio terapie şi se face deschiderea pentru al doilea lot de radio terapie, iar pentru al treilea lot aşteptăm raportul Agenţiei Europene pentru Energie Atomică", a arătat demnitarul, citat de Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel