EXCLUSIV  Colectiv. Ducu Bertzi: "De aici nu mai scapi". Ce se întâmplă în cluburi - VIDEO

Peste 60 de persoane și-au pierdut viața după ce la clubul bucureștean Colectiv a izbucnit un incendiu. Într-un interviu acordat DC News, marele artist Ducu Bertzi a povestit despre un alt eveniment neplăcut care a creat haos printre spectatori.

 

În iunie '85, Cenaclul lui Păunescu a fost interzis, după ce o furtună violentă a făcut să se întrerupă curentul, moment ce a produs panică printre oameni. Era spectacolul cu numărul 1.615 al Cenaclului condus de Adrian Păunescu.

„O furtună de vară (...) Nu s-a ţinut cont de avertizări, şi atunci erau. Nu s-a ţinut cont să oprim. Păunescu spunea să mai facem, întreba şi publicul. Publicul spunea rămânem, continuăm. O furtună îngrozitoare, ploaie cu vânt. A căzut tot. Şi instalaţia. Nu mai aveai lumini să le pui către public. Pe această nebunie, pe una din scările de ieşire – erau două – (...) pe una din ele erau oameni care stăteau, se fereau de ploaie, alţii au venit peste ei. (...) Pe una din scări nu s-a întâmplat nimic", a povestit Ducu Bertzi.

„Sunt tragedii care te marchează. Lasă oameni nenorociţi", a spus Ducu Bertzi. „Şi într-un caz şi în altul (n.r. referindu-se la Colectiv), n-ar trebui să se întâmple", a adăugat artistul.

De asemenea, a spus că „senzaţia asta că de aici nu mai scapi, de multe ori, am avut-o în cluburi". „Tu eşti pe scenă, n-ai pe unde să ieşi", a zis Ducu Bertzi, care a punctat că este nedrept „ca oamenii care vin să se bucure de un act artistic să sufere de astfel de nenorociri".

[citeste si]

Răspunsul complet poate fi ascultat în filmarea de mai jos:

Amintim că, în octombrie 2015, în Colectiv, trupa Goodbye to Gravity susținea un concert de lansare a unui nou album. Incendiul izbucnit din cauza unor artificii aprinse în timpul concertului s-a extins rapid, soldându-se cu numeroase persoane decedate și rănite.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel