COLECTIV. Drama părinților orfani: Astăzi, Alex pierdea lupta cu nesimțirea lui "avem de toate"

Colectiv
Colectiv

Iancu Eugen, tatăl lui Alex, un tânăr de 22 de ani care a pierit în flăcările de la Colectiv, a transmis un mesaj dureros, în amintirea fiului său pe care, astăzi, nu-l mai poate strânge în braţe. 

"21 Noiembrie a devenit ziua lui Alexandru. De 3 ani, am schimbat data la care "sărbătoresc" cu Alex. Cumva am luat-o de la început. 2018 nu mai este anul 25, ci anul 3, urmează anul 4 în locul anului 26, așa numărăm noi, părinții care am rămas fără ei, fără copiii plecați contrar mersului firesc al vieții. 3 ani de când, după exact 3 săptămâni de spitalizare, Alex pierdea lupta cu viața, bătălia cu nosocomialele, cu sistemul de sănătate românesc, cu nesimțirea lui "avem de toate", cu tupeul lui " lecții învățate", cu neputința, hoția, lașitatea, nepriceperea, lipsurile unui stat medieval, corupt", a scris tatăl lui Alex.

"Era fericit, era trist, era copil, era adult, era..."

Știți, eu nu v-am prea vorbit de Alex, l-am ținut pentru mine, am crezut mereu că trebuie să vorbesc despre Colectiv, despre ei, pentru-că acolo nu a fost doar el, acolo au fost ei. Dar astăzi este ziua lui, 21 Noiembrie, 3 ani, deci este vorba despre Alexandru. Avea 22 de ani, tocmai absolvise ASE-ul, iubea viața, chitara, muzica, pe Johnny Depp, pe Iron Maiden sau pe Salam, pe Fernando Torres, pe Ronaldo şi Real Madrid, Games of Thrones, jocurile pe calculator, pisicile, căţeii și mai ales copiii. Avea umor, avea talent, avea o memorie de elefant, era încăpăţânat, era nemulțumit de mizeria din București, din țară, era fericit, era trist, era copil, era adult, era", a mai scris părintele.

Peste 60 de persoane şi-au pierdut viaţa în urma tragicului eveniment din 30 octombrie 2015, după ce la clubul bucureştean Colectiv a izbucnit un incendiu. În club, trupa Goodbye to Gravity susţinea un concert de lansare a unui nou album. Incendiul izbucnit din cauza unor artificii aprinse în timpul concertului s-a extins rapid, soldându-se cu numeroase persoane decedate şi rănite.

În cursul nopţii de 30 spre 31 octombrie 2015, Ministerul Afacerilor Interne (MAI) anunţa că 27 de persoane au murit şi 162 de persoane au fost spitalizate, în urma incendiului de la clubul Colectiv. Răniţii au fost transportaţi la spitalele Floreasca, de Arşi, Elias, Militar, Sf. Pantelimon, Judeţean Ilfov, Sf. Ioan, Bagdasar-Arseni, Municipal, Colţea, Marie Curie şi "Grigore Alexandrescu". Dintre persoanele rănite, 34 au fost transferate la clinici medicale din Austria, Belgia, Olanda, Germania, Marea Britanie, Norvegia, Israel şi Elveţia. 

În următoarele două luni, numărul persoanelor decedate a ajuns la 63, iar în 14 martie 2016 numărul persoanelor decedate a ajuns la 64. Între victimele care şi-au pierdut viaţa în urma incendiului s-au aflat şi membri ai trupei Goodbye to Gravity - basistul Alex Pascu, bateristul Bogdan Lavinius Enache, chitariştii Vlad Ţelea şi Mihai Alexandru.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel