#COLECTIV. Directorul firmei de artificii, în MAURITIUS. Eugen Iancu: Acești oameni AU MURIT?

Directorul firmei de artificii, Cristian Niță, a primit permisiunea judecătorilor de a pleca în Mauritius. De la artificiile sale a izbucnit incendiul din Club Colectiv, ce a luat viața a peste 60 de tineri și mult mai multe suflete, care și-au pierdut prieteni, cunoștințe, copii, frați, surori. 

Directorul firmei de artificii, care acum a primit permisiunea de la judecători de a pleca din România, a fost interceptat când vorbea despre distrugerea probelor. El a fost interceptat imediat după incendiu când vorbea la telefon despre ștergerea unor documente și contracte din computer. 

Cristian Niță este judecat în dosarul Colectiv. 

El era directorul Golden Ideas Fireworks Artists SRL, care a asigurat efectele pirotehnice în clubul Colectiv în seara de 30 octombrie 2015, când a avut loc incendiul, în urma căruia au murit 65 de oameni.

”În baza art. 215 alin. 2 lit. a C.p.p., admite cererea formulată de inculpatul Niţă Cristian Mihai şi, în consecinţă, încuviinţează ca acesta să părăsească teritoriul României în perioada 27.03.2018 – 05.04.2018, pentru a se deplasa în Republica Mauritius. Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Cu drept de contestaţie. Pronunţată în şedinţa publică astăzi, 12.03.2018” potrivit deciziei Tribunalului.

Cu alte cuvinte, Cristian Niță poate pleca în Mauritius imediat după următorul termen de judecată, ce are loc în 26 martie. 

”Mă aștept să mă duc acasă să-mi găsesc copilul viu”

Eugen Iancu, presedintele Asociatiei Colectiv și tatăl unui tânăr care a murit în incendiul din 30 octombrie 2015 din clubul cu același nume, a afirmat, la Antena 3: ”Oare acești oameni au murit? Acești răniți există cu adevărat? După acțiunile judecătorului, nu cred. Mă aștept să mă duc acasă să-mi găsesc copilul viu. De o astfel de tragedie cineva este vinovat. Să te duci să ceri să ștergi documente pentru a ascunde dovezi, să pui artificii de exterior în interior, astea ce sunt? Nu contribuie în mintea unui judecător, ca să-i spună că nu are voie să plece din țară în următorii 10-15 ani, cât durează procesul?”

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel