Colectiv, 3 ani. Hans Klemm: E un motiv de mare îngrijorare

Hans Klemm
Hans Klemm

Ambasadorul american în România, Hans Klemm, a afirmat miercuri că la trei ani de la tragedia de la Colectiv nu s-ar mai fi aşteptat ca lupta împotriva corupţiei să fie slăbită, independenţa Justiţiei să fie ameninţată, iar selectarea procurorilor să fie din nou politizată, subliniind că acestea reprezintă un motiv de mare îngrijorare pentru Statele Unite ale Americii. 

"Privind în urmă cu trei ani, nu m-aş fi aşteptat ca lupta anticorupţie să fie slăbită, aşa cum s-a întâmplat recent, ca independenţa Justiţiei să fie ameninţată, că va exista un risc şi mai mare ca selectarea procurorilor să fie din nou politizată. E ceva ce nu aş fi prezis în urmă cu trei ani. Fără îndoială, ca ambasador american, e un motiv de mare îngrijorare pentru mine personal, pentru ambasada mea, dar şi pentru Statele Unite. (...) Tragedia a fost atât de puternică pentru noi deoarece atât de mulţi tineri români talentaţi şi-au pierdut vieţile sau au fost grav răniţi", a spus ambasadorul Hans Klemm, la Memorialul dedicat victimelor de la clubul Colectiv, potrivit discursului transmis de Ambasadă. 

El a rememorat solidaritatea şi mobilizarea pe care le-a văzut după tragedie, din partea românilor, a unor ţări şi a unor companii, pentru a ajuta victimele de la Colectiv. "Din păcate, SUA au fost mult prea departe pentru a acorda sprijin medical imediat celor care au suferit atât de mult, dar am încercat să facem tot ce a fost posibil, şi, desigur, suntem alături de familiile şi prietenii celor aflaţi în suferinţă", a afirmat Hans Klemm. Ambasadorul american a apreciat şi modul în care românii au reacţionat după tragedie, ei văzând în acei tineri care şi-au pierdut viaţa nişte victime ale corupţiei. Ei au spus că sunt determinaţi să lupte împotriva corupţiei, a adăugat ambasadorul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel