Colectare deșeuri menajere. Primăria Capitalei, noi măsuri

Colectare deșeuri
Colectare deșeuri

Primăria Municipiului București identifică noi măsuri în vederea optimizării serviciului de colectare a deșeurilor menajere.

Specialistii din cadrul Directiei de Utilitati din cadrul Primariei Municipiului Bucuresti, au organizat, la sediul institutiei, o sedinta de lucru la care au participat reprezentantii primariilor de sector, precum si reprezentantii operatorilor de salubrizare, cu scopul de a identifica noi solutii in vederea optimizarii serviciului de colectare a deseurilor menajere de la populatie si persoane juridice.

Astfel, a fost analizata masura privind modificarea intervalului orar in care se executa programele de colectare a deseurilor menajere, astfel incat sa fie eliminate blocajele din trafic generate de prezenta utilajelor cu care se executa acest serviciu.

In acest sens, s-a agreat ca in intervalul orar 07.00 - 10.00, respectiv 16.00 - 19.00, sa fie interzisa colectarea deseurilor menajere, de la populatie si persoanele juridice, pe bulevarde si pe arterele cu trafic S.T.B.

Modificare strategie de dezvoltare și funcționare

In vederea implementarii acestei masuri, Primaria Municipiului Bucuresti, prin directiile de specialitate, urmeaza sa modifice Strategia de dezvoltare si functionare pe termen mediu si lung a serviciului public de salubrizare in Municipiul Bucuresti, aprobata prin H.C.G.M.B. nr. 82/2015.

Mentionam ca, in cadrul sedintei, li s-a atras atentia operatorilor de salubritate sa respecte programul actual de colectare a deseurilor, pana la adopatarea unor noi modificari de catre CGMB. In prezent, potrivit Strategiei de dezvoltare si functionare pe termen mediu si lung a serviciului public de salubrizare in Municipiul Bucuresti, in mod oblibatoriu, colecatrea deseurilor menajere NU se va face in intervalele 06.30-8.30 si 15.30-18.30 pe bulevardele si arterele cu trafic RATB (transport public), pentru a nu se suprapune cu varfurile de trafic rutier.

Subliniem ca, pentru nerespectarea prevederilor privind regulamentul de organizare si functionare a serviciilor publice de salubrizare in Municipiul Bucuresti, operatorii de salubrizare au fost sanctionati contraventional, in perioada 2017-2019, cu amenzi in valoare totala de 120.000 lei, se arată în comunicatul PMB remis DCNews.

Vezi și: Groapă de gunoi, suspiciune pericol radioactiv. Garda de Mediu, control. Update: ECOREC, precizări

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt2
YesMy