Coldea pus la dispoziție. Băsescu: În 2007 am trimis un set de legi

Traian Băsescu a declarat că în spatele deciziei de punere la dispoziție a lui Florian Coldea este președintele Iohannis. Băsescu a vorbit și despre un set de legi pe care le-a trimis în parlament în perioada în care era președinte, care vizau demilitarizarea SRI și SIE. 

Traian Băsescu a declarat că trebuie impuse o serie de legi prin care controlul parlamentar asupra SRI "să fie unul real". Fostul președinte crede că acest control al serviciilor trebuie să fie în mâna parlamentarilor și nu al președintelui, care trebuie în schimb doar să traseze niște obiective în CSAT. 

Chiar dacă îl înfurii pe domnul Nistorescu, o să vă aduc aminte: În 2007 am trimis un set de legi ale siguranței naționale plus legea de reorganizare a SRI și a SIE prin care se demilitarizau aceste structuri, în care se impunea controlul civil ca urmare a demilitarizării, dar ele au fost ascunse de Parlament. Zac și astăzi în Comisia de Control a Serviciilor Secrete," a spus Traian Băsescu la B1 Tv.  

Băsescu spune că trebuie limitate mandatelor șefilor SRI și că una din greșelile majore pe care le-a făcut este că nu i-a demis din funcții înainte să plece de la Cotroceni. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel