Colchicina ar putea fi noul tratament miraculos anti Covid: Se testează în Marea Britanie

Colchicina este un medicament folosit în tratamentul gutei și ar putea fi speranța la tratament pentru COVID-19. În Anglia deja se testează un astfel de tratament și cel puţin 2.500 de pacienţi vor primi medicamentul.

Un nou medicament ar putea fi de ajutor în cazul infecţiei cu SARS-CoV-2. Colchicina antiinflamatoare va fi testată în Regatul Unit al Marii Britanii ca un posibil tratament COVID-19 într-unul dintre cele mai mari studii din lume.

Studiul RECOVERY, care este cel mai mare studiu clinic din lume de tratamente pentru pacienţii spitalizaţi cu COVID-19, va alege cel puţin 2.500 de pacienţi pentru a primi colchicină, care este utilizată ca tratament pentru gută.

Colchicina, tratament pentru gută

Oamenii de ştiinţă spun că inflamaţia joacă un rol major în cazul COVID-19 şi tratamentul cu dexametazonă, un alt antiinflamator, a arătat deja că poate reduce decesele în rândul bolnavilor cu forme grave.

Anamaria Dobrotă, medic infecţionist, afirmă că este bine să observăm şi dacă alte medicamente cu aceste proprietăţi pot ajuta în lupta cu acest virus. Desigur studiile trebuie să fie foarte bine puse la punct şi să se ţina cont de reacţiile adverse.

„În principal ar avea efect antiinflamator şi la fel poate să oprească unele căi din procesul acesta de inflamaţie care în COVID-19 este foarte puternic la unii pacienţi şi duce la simptome destul de grave”, afirmă Anamaria Dobrotă, conform Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel