Coita: Iohannis riscă să pice în planul doi. Mutare decisivă

Alex Coita
Descriere foto: Alex Coita

Președintele Klaus Iohannis a propus, miercuri, un pact pentru toate partidele politice pentru a obține un larg consens în vederea modificării Constituției.

Analistul politic Alex Coita a remarcat, într-o intervenție telefonică la Antena 3, miercuri după amiaza, imediat după anunțul președintelui, că această mutare a lui Klaus Iohannis caută să-i asigure acestuia poziția numărul unu în cursa prezidențială:

”Există mai multe planuri aici. În primul rând, din punct de vedere politic, președintele iohannis a înțeles că din acest moment, după ce și-a jucat toate cărțile, riscă să pice în planul doi, în condițiile în care USR - PLUS tocmai ce au anunțat că vor avea candidat la președinție. Și atunci, Iohannis trebuie să facă o mutare, speră el, decisivă. Mutarea aceasta înseamnă că practic, cel puțin forțele de opoziție se vor ralia obligat, în momentul de față, în spatele ideilor propuse de Iohannis și președintele se reafirmă ca lider al arcului anti-PSD. Și în al doilea rând, sigur că există și a doua variantă foarte importantă: toate discuțiile privind justiția, privind modificările legilor justiției, privind abuzurile din justiție vor fi de facto îngropate și puse sub tăcere sub acest acord, acest Pact pe care și-l dorește Iohannis, ca să nu mai avem probleme cu partenerii europeni, cu actorii externi și astfel președintele țării să-și aroge o nouă victorie și să-i consolideze statutul de principal candidat la alegerile prezidențiale din toamnă, care reprezintă miza acestor mișcări”, a explicat Alex Coita.

 

Citește și: Iohannis vrea ACORD NAȚIONAL cu toate partidele


Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.22