Iohannis vrea ACORD NAȚIONAL cu toate partidele

Iohannis
Iohannis

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, miercuri, că își dorește un acord național cu partidele din România.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat miercuri, după consultările cu liderii partidelor parlamentare pe tema rezultatului referendumului din 26 mai, că invită pe formațiunile politice să semneze un pact politic pentru consolidarea parcursului european al României.

„Marea majoritate a partidelor sunt de acord că rezultatele acestui referendum trebuie implementat aşa cum a votat poporul, că trebuie consolidat parcursul european al României. Pentru a valorifica cum se cuvine acest vot şi consultările, am decis să invit partidele politice parlamentare să semnăm un acord naţional pentru consolidarea parcursului european al României sau un pact politic pentru România europeană”, a spus şeful statului la Palatul Cotroceni.

Șeful statului a precizat că mai propune ca cei care vor semna pactul să se angajeze să transpună în legislație în cel mai scurt timp măsurile necesare asigurării respectării atât în țară, cât și în străinătate a exercitării depline și efective a dreptului de vot de către cetățenii români.

„Aștept în câteva zile un răspuns afirmatov la invitația mea de a semna acest acord național", a mai spus șeful statului.

(w670)

Consultări cu partidele


Preşedintele Klaus Iohannis a avut marţi şi miercuri consultări cu partidele şi formaţiunile parlamentare pentru stabilirea „direcţiilor de acţiune necesare punerii în aplicare a referendumului naţional din 26 mai”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel